- Oamenii de ştiinţă au identificat un grup de variante rare de gene, care ajută la protejarea oamenilor împotriva obezităţii.
- Este unul dintre cele mai cuprinzătoare studii de până acum despre genetica din spatele acestei afecţiuni.
- Descoperirea ar putea fi utilizată pentru a dezvolta medicamente bazate pe genetică pentru a ajuta paienţii care se luptă cu obezitatea.
Oamenii de ştiinţă au identificat un grup de variante rare de gene, care ajută la protejarea oamenilor împotriva obezităţii, relatează The Independent.
Advertisment
Este unul dintre cele mai cuprinzătoare studii de până acum despre genetica din spatele acestei afecţiuni.
Cercetătorii de la Regeneron Genetics Center au analizat datele genetice de la mai mult de 640.000 de persoane din Mexic, SUA şi Marea Britanie pentru a găsi noi informaţii despre baza genetică a obezităţii.
Recomandări
Studiul a constatat că persoanele cu mutaţii genetice rare în gena GPR75 au un risc redus cu 54% de obezitate şi, în medie, au avut o greutate mai mică cu aproximativ 12 kilogram decât cei fără acele mutaţii genetice.
Descoperirile ar putea explica într-un fel de ce unele persoane sunt mai puţin susceptibile la îngrăşare decât altele, doarece studiul a constatat că doar una din 3.000 de persoane analizate a avut acele mutaţii.
Descoperirea ar putea fi utilizată pentru a dezvolta medicamente bazate pe genetică pentru a ajuta paienţii care se luptă cu obezitatea.
Începând cu 2016, peste 1,9 de miliarde de adulţi sunt supraponderali, iar peste 650 de milioane dintre aceştia sunt obezi. Obezitatea la nivel mondial aproape s-a triplat din 1975, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Christopher Still, directorul Institutului Geisinger de Cercetare a Obezităţii, a declarat că descoperirea ar putea ajuta la îmbunătăţirea vieţii a milioane de oameni.
„În timp ce legăturile comportamentale şi de mediu cu obezitatea sunt bine înţelese, descoperirea GPR75 ne ajutăm să legăm piesele de puzzle una de alta pentru a înţelege mai bine influenţa geneticii”, a spus Still.
„Sunt necesarii studii şi evaluări suplimentare pentru a vedea dacă reducerea greutăţii în acest mod poate reduce riscul apariţiei unor afecţiuni frecvent asociate cu un indice de masă corporală ridicat, precum diabet, boli de inimă, hipertensiune arterială”.
Partenerii noștri