Suedia va introduce certificatele digitale de vaccinare, din această vară

  • Trei agenții guvernamentale se vor ocupa de implementarea certificatelor digitale de vaccinare
  • Ministrul suedez al Sănătății spune că „un astfel de certificat trebuie recunoscut de toate țările lumii”
  • Liderii Uniunii Europene au convenit luna trecută să lucreze la o „formă standardizată și interoperabilă de dovadă a vaccinării în scopuri medicale

Suedia intenționează să lanseze un „certificat digital de vaccinare” și a dispus ca trei agenții guvernamentale să dezvolte infrastructura necesară pentru a gestiona datele personale în acest sens, scrie Bloomberg

Noul certificat ar trebui să fie gata de utilizare „înainte de venirea verii”, au anunțat ministrul Sănătății, Lena Hallengren, și ministrul Digitalizării, Anders Ygeman, într-o conferință de presă care a avut loc joi.

Țara nordică a luat această decizie pentru a facilita călătoriile internaționale afectate de lockdown-ul impus de pandemie, chiar dacă există dezbateri cu privire la legalitatea limitării libertății de circulație.

Un astfel de certificat trebuie recunoscut de toate țările lumii”, a spus Hallengren. „Din acest motiv, Suedia colaborează activ cu OMS și UE pentru a se asigura că certificatele mențin un standard internațional.

Liderii Uniunii Europene au convenit luna trecută să lucreze la o „formă standardizată și interoperabilă de dovadă a vaccinării în scopuri medicale”. Circumstanțele în care certificatele pot fi utilizate vor fi determinate „într-o etapă ulterioară”, potrivit președintelui Consiliului European Charles Michel.