Ţara lui „Mai faceţi dvs. o cerere!” Medicul Cârstoveanu, chemat la Ministerul Sănătăţii să ceară din nou bani pentru bebeluşi

După ce jurnaliştii Aleph au publicat luni în exclusivitate situaţia fără precedent de la Spitalul Marie Curie din Capitală, cea legată de faptul că secţia de ATI nou născuţi a rămas fără fonduri de mai bine de o lună, medicul Cătălin Cârstoveanu a fost chemat ieri la Ministerul Sănătăţii.

Specialistul nu a primit însă  un termen concret la care banii ar putea ajunge la spital, pentru operaţiile şi  îngrijirea nou născuţilor, ci a mai fost pus de Şeful Direcţiei Medicale  din Minister să mai completeze o hârtie.

Mai exact, să mai facă o dată un memoriu în care să scrie despre ce sumă este vorba, de câţi bani este nevoie  pentru secţie. Asta deşi, în septembrie ,medicul  Cârstoveanu făcuse deja un memoriu.

Pe 7 septembrie, într-o hârtie oficială pe care a trimis-o la Minister, atrăgea celor de acolo atenţia asupra faptului că, referitor  la programul Acţiuni Prioritare – ATI, suma de 108.000 lei alocată secţiei va ajunge doar pentru o singură lună, fără intervenţiile chirurgicale cardiovasculare.

Medicul a refăcut din nou hârtia, explicând că pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2020 pentru secţia de ATI este nevoie de  800.000 de lei.

Noi am solicitat în scris cerut doamnei Amalia Şerban, şefa Direcţiei Medicale din Ministerul Sănătăţii explicaţii pentru întreaga situaţie de la Marie Curie, însă nu am primit răspuns până acum.

Situaţia nu este deocamdată rezolvată. Ba, mai  mult, medicul Cârstoveanu aşteaptă astăzi un control de la Ministerul Sănătăţii. Dr. Nelu Tătaru a spus că a aflat din presă despre această situaţie.

Dr. Cătălin Cârstoveanu, șeful secției ATI – nou născuți, Spitalul Marie Curie, 12 octombrie: „Aici, aseară, din nefericire ne-a murit un pacient în stare gravă, aşteptăm încă unul de la Sibiu acum. Aici a fost chirurgie toracică, şi stăm de un an de zile cu complicaţii foarte serioase. Probleme grave oculare și altele. Din nefericire aici lucrurile sunt foarte grave, lucrurile nu au cum să fie bine niciodată, este o problemă gravă cardiacă.

„Noi cerem în fiecare an exact cât ne trebuie, niciodată nu am primit, decât într-un singur an, a fost o conjunctură favorabilă, dar de atunci sumele au scăzut constant. Sumele pentru această pandemie depăşesc programele naţionale, care, de acolo îţi scoţi banii pentru îngrijirea pacienţilor, sigur, e un suport major, dar, daca aş spune managerului, ştiţi, nu mai sunt acţiuni prioritare, punem lacăt!”

Exit mobile version