• Președintele ANM a spus că e posibil ca cererea să fi ajuns și să se fi rătăcit pe undeva.
  • Terapia Cluj poate importa 60.000 de cutii și produce în 6 luni
  • Guvernul a aprobat administrarea Favipiravir în regim ambulatoriu. E folosit în spitale pentru forme ușoare de Covid. Are efecte adverse

În plină pandemie, Terapia Cluj acuză Agenția Națională a Medicamentului că nu a aprobat de 6 luni de zile producerea antiviralului Favipiravir, un medicament folosit în spitale pentru tratarea formelor ușoare de Covid.

Președintele Agenției Medicamentului spune că cererea e posibil să fi venit și să se fi rătăcit pe undeva. Medicamentul în sine este problematic, pentru că este varianta generică a unui alt antiviral produs în Japonia, care are efecte secundare extrem de puternice, explică șeful ANM, Robert Ansuceanu.

Favipiravir e „copia” produsă în India, țară care l-a eliminat din tratamentul COVID.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE STĂ ÎN CARTIERUL JUSTIȚIEI
NASA CAUTĂ URMELE VIEȚII PE MARTE

Dragoș Damian de la Terapia Cluj iese la atac: e o piață neagră de medicamente antivirale! El spune că poate importa într-o lună 60.000 de cutii și apoi să îl producă în țară în 6 luni.

Guvernul a aprobat la începutul lunii, prin ordonanță de urgență, posibilitatea administrării antiviralului în regim ambulatoriu. Nu se găsește în farmacii, pentru a nu fi luat greșit de oameni.