Terapie cu VR. Dr. Anderson: „Căștile sunt ușor de curățat și sterilizat, iar cei mici au o experiență plăcută”

69

  • Copiii internați în spitalul Sarum Children’s Ward beneficiază de terapie cu VR.
  • Freya a testat căștile, iar mama ei spune că are impact puternic asupra stării ei de bine.
  • Dr. Anderson: Căștile sunt ușor de curățat și steriloizat, iar cei mici au o experiență plăcută.

Lumea Realității Virtuale aduce alinare tinerilor pacienți. Copiii internați în spitalul Sarum Children’s Ward beneficiază de terapie cu căștile VR. Doctorii le oferă pacienților aventuri distractive și calmante, precum vizite în spațiu sau safari în timpul procedurilor.

Cum funcționează această terapie?

Căștile creează lumi tridimensionale în care cei mici pot explora diverse expediții, inclusiv călătorii în spațiu sau safari-uri jurasice. Astfel le distrage atenția celor anxioși înainte, sau în timpul procedurilor medicale.

Kit-ul VR de 7.000 de euro a fost finanțat de organizația caritabilă Salisbury Hospital. Freya are 8 ani și este prima care a testat deja căștile VR după îndepărtarea amigdalelor. Mama ei, Charlotte, a mărturisit că aceste căști chiar au impact puternic asupra stării ei de bine.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

A scos-o din zona de disconfort, specifică spitalului. Dr. Chris Anderson, consultant pediatru pe Sarum Ward spune că terapia VR poate reduce durerea asociată cu anumite proceduri medicale. Cu toate că există căști VR mai accesibile pe piață, Dr. Anderson consideră că kitul folosit în acest proiect merită investiția, fiind proiectat special pentru mediul spitalicesc, ușor de curățat și sterilizat. Mai mult, acesta este conceput pentru a minimiza răul de mișcare, asigurându-se că experiența VR este una plăcută și lipsită de neplăceri suplimentare pentru cei mici.