• Testele rapide antigen nu mai trebuie să fie dublate și de unul Real-time PCR.
  • Este suficient ca persoana să fie testată pozitiv la un astfel de test, pentru a urma toți pașii ca în cazul unei confirmări a unui test PCR.
  • Adrian Marinescu: „Dacă testul acesta este negativ, pacienții trebuie considerați, ca și până acum suspecți
  • Adrian Marinescu: „Testul se recoltează doar la persoanele simptomatice

Testele rapide antigen nu mai trebuie să fie dublate și de unul Real-time PCR. Este suficient ca persoana să fie testată pozitiv la un astfel de test, pentru a urma toți pașii ca în cazul unei confirmări a unui test PCR.

Medicul Adrian Marinescu de la spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală a oferit mai multe detalii despre acest subiect.

Dacă testul era confirmat pozitiv, el trebuia să fie confirmat de un PCR, dar pacientul era considerat pozitiv, iar pacientul urma circuitul pacientului pozitiv. În cazul în care pacientul era confirmat negativ, avem obligația să-i recoltăm PCR-ul, iar persoanele treceau în zona de suspecți.”, a spus medicul.

Recomandări

IOHANNIS: RO E ÎNTR-O SITUAȚIE COMPLICATĂ
CARE E SOARTA TIKTOK
PSD SE RETRAGE DIN COALIȚIE
NETANYAHU DISCUTĂ PACEA
BOOTS ON THE GROUND
JURNALISM (IN)DEPENDENT

Problema este următoarea, care se rezolvă în momentul de față, este că atunci când considerăm o persoană pozitivă, în urma acestui test, nu mai trebuie să așteptăm intervalul de 24 sau 48 de ore, până când aveam rezultatul uni test Real-time PCR, ci el va lua același circuit ca pentru pacienții care sunt din prima testați PCR. Dacă testul acesta este negativ, pacienții trebuie considerați, ca și până acum suspecți.”, a spus acesta.

Momentul la care trebuie recoltat testul

„Testul se recoltează doar la persoanele simptomatice, dacă se recoltează la o persoană asimptomatică, specificitatea și sensibilitatea nu mai sunt cele recomandate de producător. De altfel, chiar și producătorul recoamndă ca testul să fie realizat doar la pacienții simptomatici.”, a spus Adrian Marinescu.

„O altă problemă este legată de modalitatea de recoltare. Pentru că recoltarea din momentul de față, pentru efectuarea acestor teste, este similară cu cea pentru Real-time PCR. Deci dacă ea este făcută de o persoană neantrenată, care nu introduce sonda recoltoare unde trebuie și exact cât trebuie, există posibilitatea să nu recolteze suficient, iar în felul acesta testul să fie negativ.”, a mai adăugat medicul.