- Pâinea este alimentul preferat al multora, care nu-și pot imagina o zi fără ea.
- Pâinea este plină de carbohidrați, iar eliminarea ei bruscă din obiceiurile tale alimentare se manifestă în corpul tău aproape instantaneu.
- Carbohidrații procesați, cum ar fi pâinea albă, provoacă o creștere bruscă a glicemiei, care scade apoi rapid.
Pâinea este alimentul preferat al multora, care nu-și pot imagina o zi fără ea. Dar această bombă de carbohidrați vine și în multe forme diferite, dintre care unele sunt dăunătoare pentru organismul și talia noastră, în timp ce altele merită doar cuvinte de laudă. Află ce se va întâmpla cu organismul tău dacă elimini complet pâinea albă din alimentația ta.
Advertisment
Vei pierde kilogramele cauzate de apă
Pâinea este plină de carbohidrați, iar eliminarea ei bruscă din obiceiurile tale alimentare se manifestă în corpul tău aproape instantaneu sub forma unei pierderi în greutate. Dar nu este vorba de o pierdere instantanee în greutate, ci de pierderea apei care se acumulează în organism.
Organismul stochează carbohidrații sub formă de glicogen, acid lactic care stochează apă. Fiecare gram de carbohidrați reținut în organism reține și leagă de trei până la patru ori greutatea sa în apă.
Recomandări
Nu îți va fi foame tot timpul
Carbohidrații procesați, cum ar fi pâinea albă, provoacă o creștere bruscă a glicemiei, care scade apoi rapid. Aceste schimbări nebunești trimit semnale vagi către creier care cresc foamea și pofta de mâncare, făcându-ne să luăm în greutate. Dar asta nu înseamnă că trebuie să elimini complet pâinea din alimentația ta, ci să înlocuiești caloriile goale și pâinea albă cu cea integrală, care reglează și echilibrează glicemia.
Va crește energia și va îmbunătăți digestia
Spre deosebire de pâinea integrală sau neagră, pâinea albă nu conține fibre, care sunt foarte necesare pentru funcționarea normală a intestinului și pentru digestie. Aceste alimente cauzează constipație și probleme digestive. Odată ce ai eliminat pâinea albă din meniul tău și ai inclus cereale integrale în dieta zilnică, digestia va începe să funcționeze normal și fără probleme.
Carbohidrații sunt, de asemenea, hrană și combustibil pentru creier. Dacă este de bună calitate, creierul funcționează normal, fără tulburări, dar dacă hrana creierului este nesănătoasă, organismul reacționează negativ și apare o senzație de slăbiciune și oboseală.
Partenerii noștri