• Varianta indiană de COVID, redenumită Delta, a fost detectată în 74 de state.
  • Varianta Delta continuă să se răspândească rapid în lume.
  • Epidemiolog: „Oamenii ar putea să creadă că au doar o răceală sezonieră și să iasă în continuare în oraș”.

Varianta indiană de COVID, redenumită Delta, a fost detectată în 74 de țări, devenind dominantă în lume, iar aceasta continuă să se răspândească cu rapiditate, potrivit The Guradian.

Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College London, care conduce studiul „Zoe Covid Symptom”, a făcut un avertisment în privința variantei Delta. „Covidul acționează diferit acum, este mai mult ca o răceală urâtă. Oamenii ar putea să creadă că au doar o răceală sezonieră și să iasă în continuare în oraș, credem că așa se alimentează o mare parte dintre probleme. De aceea, este important să conștientizăm că, de la începutul lunii mai, noi am studiat principalele simptome ale utilizatorilor aplicației și nu sunt aceleași ca înainte. Astfel, simptomul numărul unu este durerea de cap, urmat de inflamație a gâtului, nasul care curge și febra”, a precizat Spector.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a desemnat Delta drept o tulpină „de interes” în luna aprilie și „îngrijorătoare” pe 11 mai.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

Simptomele variantei Delta a coronavirusului

Febra, tusea pierderea simțurilor mirosului și gustului sunt simptomele clasice ale Covid-19, dar în cazul noii variante Delta, tusea pare să fie abia al cincilea cel mai comun simptom, iar pierderea mirosului nici nu mai apare în top 10.

„A devenit evident că mai multe riscuri pentru public sunt asociate cu B.1.617.2 (n.r. – Delta), în timp ce rate de transmitere mai mici au fost observate pentru celelalte sub-linii”, a precizat OMS în raportul său epidemiologic săptămânal despre pandemia de COVID-19.