• Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat marți că a început o evaluare în timp real a vaccinului COVID-19 al Sinovac, relatează Reuters.

Autoritatea de reglementare din UE spune că a început examinarea în timp real a primului vaccin chinezesc COVID-19, Sinovac, în baza rezultatelor preliminare ale testelor pe animale și la om care sugerează că vaccinul produce un răspuns imunitar împotriva coronavirusului.

Datele privind vaccinul vor fi evaluate pe măsură ce sunt puse la dispoziție, pentru a contribui la accelerarea aprobărilor potențiale, a precizat EMA.

Acesta este primul vaccin chinezesc pe care EMA îl studiază în timp real și al patrulea vaccin COVID-19 care face obiectul unei astfel de analize, inclusiv cele de la CureVac, Novavax și Sputnik V.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Vaccinul Sinovac a demonstrat rate de eficacitate între 50% și 90% în diferite studii și este în prezent autorizat pentru utilizare în China, Indonezia, Brazilia și Turcia.

Vaccinul conține versiuni inactivate sau moarte ale virusului SARS-CoV-2 pentru a ajuta sistemul imunitar să producă anticorpi.

La începutul lunii aprilie, Sinovac a declarat că a treia sa fabrică de producție este gata, dublându-și capacitatea anuală la 2 miliarde de doze. Firma a declarat că peste 200 de milioane de doze de vaccin Sinovac au fost livrate la nivel global.