• infecție la ureche” a unui băiețel de 5 ani s-a dovedit a fi o baterie blocată în gât timp de cinci săptămâni.
  • După ce copilul a terminat tratamentul cu antibiotice, a rămas incapabil să înghită anumite alimente.
  • Părinții lui Luke au fost informați de medici că avea ceva argintiu în piept, dar că ar fi periculos să scoată obiectul fără o echipă chirurgicală completă.

O „infecție la ureche” a unui băiețel de 5 ani s-a dovedit a fi o baterie blocată în gât timp de cinci săptămâni. Luke McMillan, din Arizona, SUA, era un mic copil energic care era predispus la infecții ciudate ale urechii, deoarece se freca des la urechi.

Mama Erica McMillan l-a dus la doctor pentru a fi consultat, i s-au administrat antibiotice și i s-a spus că infecția va dispărea în cele din urmă. Părea să se simtă mai bine și creștea, dar Luke se chinuia să înghită mâncare solidă, lucru pe care l-a adus înapoi. Părinții copilului au decis să-i schimbe dieta de la solide la lichide pentru a se asigura că încă mai poate mânca.

Erica a declarat pentru The State: Am presupus că este un efect secundar, pentru că a mai făcut asta înainte, când nu prea vrea să mănânce nimic.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Însă, după ce copilul a terminat tratamentul cu antibiotice, a rămas incapabil să înghită anumite alimente. Mama sa l-a dus din nou la medic, care nu a găsit nimic în neregulă cu el și a spus că este probabil o problemă de reflux. Erica a primit o rețetă, dar știa că mai era ceva în neregulă cu el.

Ea a decis să îl ducă la un alt pediatru care a cerut o radiografie a pieptului lui Luke, ceea ce i-a lăsat pe medici cu o expresie de uimire. „I-am văzut că au o privire ciudată pe față”, a spus ea.

Medicii au întrebat-o pe Erica dacă Luke a înghițit o monedă sau dacă purta un guler cu buton, la care ea a răspuns că nu. El a fost apoi dus de urgență la spital. „Medicii au spus: „Nu are cum să fie o baterie, pentru că acelea… încep să se corodeze după doar două ore”.”

Părinții lui Luke au fost informați de medici că avea ceva argintiu în piept, dar că ar fi periculos să scoată obiectul fără o echipă chirurgicală completă. În schimb, li s-a spus că a doua zi Luke va fi supus unei intervenții chirurgicale salvatoare care va dura probabil patru ore.

Cu toate acestea, la doar o oră de la începerea operației, unul dintre medici a ieșit și i-a spus mamei că au găsit o baterie cu litiu lipită de interiorul esofagului lui Luke. Dar cum aceasta era învelită în bandă adezivă electrică, cel mai probabil i-a salvat viața, potrivit medicului. Rămăsese blocată în gâtul lui Luke timp de cinci săptămâni și deteriorase țesutul esofagian, pe care chirurgii vor încerca să îl repare.

Medicii au încercat încet-încet să lărgească din nou gâtul lui Luke, dar este un proces care necesită timp și o mulțime de intervenții chirurgicale. Cu toate acestea, Erica a dezvăluit că Luke este pe calea recuperării, deoarece a putut mânca o banană” pentru prima dată în șase luni. Ea i-a avertizat pe ceilalți părinți să fie atenți la bateriile din casă. Erica a adăugat: Am verificat toate jucăriile noastre și am scos tot ce are acest tip de baterie și pur și simplu nu le mai avem.”