• Pentru a doua oară în istorie a fost realizată o operație de transplant cu o inimă de porc.
  • Primul pacient care a fost supus la intervenția experimentală a murit după două luni.
  • Starea celui de-al doilea pacient este foarte bună, afirmă medicii.

La spitalului University of Maryland Medical Center a avut loc o intervenție medicală fără precedent. Un bărbat în vârstă de 58 de ani, care suferea de insuficiență cardiacă terminală, a primit o inimă de porc modificată genetic. Este pentru a doua oară în istorie când se realizează un astfel de transplant.

Operația a fost efectuată pe 20 septembrie de aceeași echipă care a realizat prima intervenție experimentală în 2022, potrivit CNN.

Operația a fost aprobată în cadrul programului al Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA).

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Pacientul, Lawrence Faucette, a consimțit pe deplin la tratamentul experimental și a fost informat despre toate riscurile. El va fi monitorizat îndeaproape pentru orice semne de respingere sau orice dezvoltare a virusurilor legate de porc.

Potrivit medicilor, pacientul „respiră în prezent singur și inima lui funcționează optim, fără nicio asistență din partea dispozitivelor de susținere”. Soția sa, Ann Faucette, a declarat că nu are alte așteptări decât să spere să trăiască cât mai mult timp împreună.

Primul transplant de succes cu inimă de porc la om a fost realizat anul trecut, dar din păcate, pacientul David Bennett a murit la două luni după operație. Acesta a suferit de multiple complicații.