Chirurgul Paul Ichim a anunţat că nu mai poate respecta programările privind intervenţiile chirugicale şi consideră că situaţia este mai gravă decât în valurile precedente.

„Îmi cer scuze (un fel a spune) faţă de cei ce vor avea nevoie de intervenţii chirurgicale, dar timp de 30 de zile, din cauza realităţii prin care trecem, nu-i putem rezolva decât pe cei care sunt urgenţe. Înjurăturile va rog să le adresaţi celor ce nu s-au vaccinat şi oamenilor de ştiinţă începând cu Şoşoacă. Îmi pare rău, mai ales pentru cei cu patologie oncologică, la care uneori evoluţia se precipită şi la care orice zi contează. După aproximarea noastră, situaţia riscă să se prelungească şi să fie mult mai gravă decât ce a fost anul trecut”, a spus doctorul chirurg Paul Ichim.

Medicul gălăţean spune că este frustrat de situaţia creată şi dă vina pe oamenii care nu s-au informat din surse sigure despre pandemie.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Îmi exprim şi frustrarea acum, deoarece m-am vaccinat că să pot ajuta oamenii, asumându-mi absolut orice risc posibil, ca acum din cauza geniilor de tip Google, să stau să mă uit neputincios la pierderile colaterale, determinate de blocarea spitalelor de avalanşa covidioţilor. Toate naţiile care s-au vaccinat la greu şi care şi-au dat drumul la economie şi circulaţia cetăţenilor, sunt imbecile, doar ăştia de la noi sunt „geniali”. O să ne coste chestia asta rău tare”, a adăugat Paul Ichim.

În plus, specialistul gălăţean crede că personalul medical nu avea voie să refuze vaccinarea.

„Ca să nu fiu tot contrat, da există un procent mic de năuci şi printre cei din breasla noastră. De mult trebuia făcut şi la noi ca în Israel cu personalul medical şi încheiată discuţia. Observ că s-a trezit în poporul ăsta al nostru, o dorinţă arzătoare pentru libertate şi democraţie, doar că se manifestă în dorinţa de a fi idiot, nu în responsabilitatea socială a nu ameninţa viaţa altora”, a precizat chirurgul Paul Ichim.

Operațiile din spitalele publice, suspendate pentru o lună

Spitalele publice suspendă pentru 30 de zile operaţiile şi tratamentele care nu sunt urgente, a anunţat luni secretarul de stat Raed Arafat.

„Suntem nevoiţi să emitem un ordin de 30 de zile care prevede că, începând cu data emiterii acestuia, managerii spitalelor publice cu paturi dispun măsuri de suspendare a internărilor pentru operaţii şi tratamente care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate”, a declarat Raed Arafat.

Măsura nu se aplică urgenţelor, femeilor însărcinate care au nevoie de controale obligatorii, pacienţilor cu afecţiuni oncologice sau care necesită proceduri de dializă.

Fiecare caz este analizat de medicul care tratează bolnavul respectiv. Specialistul decide dacă operaţia poate fi amânată sau nu.