Un copil din Marea Britanie și-a recăpătat auzul în primul studiu de terapie genetică din lume. Cum a fost acel lucru posibil

Un copil britanic și-a restaurat auzul devenind astfel prima persoană din lume care a luat parte la un studiu de pionierat de terapie genetică. Medicii sunt optimiști și spun că intervenția chirurgicală care a ținut 16 minute marchează o nouă eră în tratarea surdității.

Opal Sandy a fost tratată cu puțin timp înainte de a împlini un an, iar după șase luni poate auzi sunete la fel de blânde ca o șoaptă și a început să vorbească, spunând cuvinte precum „Mama”, „Dada” și „uh-oh”. Administrată sub formă de perfuzie în ureche, terapia înlocuiește ADN-ul defectuos care provoacă tipul de surzenie moștenită de Sandy.

Opal face parte dintr-un studiu care recrutează pacienți din Marea Britanie, SUA și Spania. Medicii din alte țări, inclusiv din China, explorează, de asemenea, tratamente foarte asemănătoare pentru mutația genetică Otof de care suferă Opal.

Părinții ei, Jo și James, din Oxfordshire, spun că rezultatele au fost uluitoare – dar a fost extrem de greu să îi permitem lui Opal să fie prima care să testeze acest tratament, produs de Regeneron.

„A fost foarte înfricoșător, dar cred că ni s-a oferit această oportunitate unică”, mi-a spus Jo într-un interviu televizat în exclusivitate pentru BBC Breakfast News.

Opal a fost supusă terapiei în urechea dreaptă, sub anestezie generală, iar în urechea stângă i s-a pus un implant cohlear.

După doar câteva săptămâni, Opal putea auzi sunete puternice, cum ar fi aplauzele, în urechea dreaptă. După șase luni, medicii ei, de la Spitalul Addenbrooke, din Cambridge, au confirmat că urechea ei avea un auz aproape normal pentru sunetele slabe – chiar și pentru șoaptele foarte liniștite.

Citește și

Exit mobile version