• Dr. Khaled Kasem, ortodont șef la Impress, a explicat modul corect de a te spăla pe dinți, deoarece se pare că mulți oameni se periază greșit.
  • Pe lângă ținerea greșită a periuței, există alte câteva greșeli majore pe care ar trebui să te asiguri că le eviți atunci când îți cureți dinții, potrivit profesionistului.
  • Dr. Kasem adaugă că o altă mare greșeală pe care o fac oamenii este să nu-și perieze toți dinții în mod egal.

În acest stadiu al vieții, fie te-ai săturat complet să ți se spună că faci greșit cele mai banale dintre sarcini, fie ți se spune în mod constant că ești uimit. De la îndreptarea părului până la alegerea unui medicament pentru răceală și gripă, se pare că există modalități mai bune și corecte de a face aproape orice – iar lista include și spălatul pe dinți.

Dr. Khaled Kasem, ortodont șef la Impress, a explicat modul corect de a te spăla pe dinți pentru a le oferi o bună curățare, deoarece se pare că mulți oameni se periază greșit, până la tehnica pe care o folosesc pentru a ține periuța în sine. Pentru a începe, trebuie să te asiguri că ai o periuță frumoasă cu peri moi, care poate fi electrică sau o periuță de dinți standard, Dr. Kasem susține că nu trebuie să dai bani pe o periuță scumpă, atât timp cât te speli corect, nu va conta ce folosești.

„De obicei, este foarte important să ai o perie foarte moale, încearcă să eviți perii medii și mai dure, deoarece acestea pot provoca traume la nivelul gingiilor”, a explicat expertul.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Cel mai important lucru este să fii metodologic cu periajul, deci ar trebui să începi de la o parte și să treci la cealaltă parte. Eu sunt stângaci, așa că, de obicei, încep din partea stângă și trebuie să intri la un unghi de 45 de grade între gingie și dinți. Folosește o presiune blândă, nu forța periuța. Execută mici mișcări circulare pe dinte și apoi mergi în jos.”

El continuă spunând că ar trebui să faci nouă sau zece cercuri pentru fiecare dinte și să lucrezi în jurul tuturor dinților din față, de sus și de jos, apoi să faci același lucru în interior: „De obicei, este nevoie de minimum două minute pentru a face acest lucru”, a continuat el. „Sfatul meu este că poți pune un cântec în timp ce te speli și apoi îți va face plăcere să te speli pe dinți.”

Pe lângă ținerea greșită a periuței, există alte câteva greșeli majore pe care ar trebui să te asiguri că le eviți atunci când îți cureți dinții, potrivit profesionistului. El continuă să spună că cel mai rău lucru pe care îl poți face este să te speli pe orizontală. Deci, dacă faci o mișcare de la o parte la alta cu periuța, o faci greșit.

„Evită periajul orizontal, acest lucru provoacă ceea ce numim abfractură, unde pierzi o parte din gingia din partea superioară și poate duce la recesiunea gingivală.”

Dr. Kasem adaugă că o altă mare greșeală pe care o fac oamenii este să nu-și perieze toți dinții în mod egal: „De obicei, oamenii care sunt stângaci au dinți mai buni pe partea dreaptă a gurii, deoarece petrec mai mult timp spălând-o, deoarece este mai confortabil pentru ei, și viceversa. Așa că nu uitați să petreceți timp egal pe fiecare parte.”

Acest lucru vine după ce dentistul a dezvăluit ordinea corectă în care trebuie să se perieze, să se folosească ața dentară și să se folosească apa de gură. El i-a instruit pe oameni să înceapă procesul de curățare a dinților cu puțină ață dentară, pentru a îndepărta orice placă pe care o au între dinți. Apoi, se trece la periajul dinților, înainte de a încheia cu niște apă de gură. Iar cel mai bun moment pentru a folosi apa de gură nu este, de fapt, la începutul zilei, ci la sfârșitul ei, potrivit expertului.

„Aș recomanda cu tărie să folosești apa de gură ca parte a rutinei tale înainte de a merge la culcare și să te asiguri că nu te clătești cu apă după aceasta”, adaugă Dr. Kasem „În acest fel, poate continua să acționeze pe parcursul întregii nopți”.