Un deputat USR, printre cei care s-au vaccinat cu doza din lotul cu probleme de la AstraZeneca: „Să nu ne panicăm”

Deputat USR PLUS, atac la profesorii și medicii care refuză vaccinarea: „Atitudinea e înfiorătoare“ Mediafax Foto
  • Deputatul USR Emanuel Ungureanu anunță că s-a vaccinat cu AstraZececa din lotul care ar provoca reracții adverse.
  • Deputatul precizează că se simte bine și așteaptă să meargă la rapel.
  • Emanuel Ungureanu: „Să nu ne panicăm, să nu exagerăm”.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu anunță că s-a vaccinat cu AstraZececa din lotul care ar provoca reracții adverse, dar precizează că se simte bine și așteaptă să meargă la rapel: „Să nu ne panicăm, să nu exagerăm”.

Să nu ne panicăm! După isteria declanșată de anunțul care face referire la un așa zis lot periculos de vaccinuri AstraZeneca compromise, cu numărul ABV2856, țin să vă anunț că m-am vaccinat și eu cu o doză din același lot și sunt foarte bine”, anunță Emanuel Ungureanu.

El publică și adevența de vaccinare.

Aștept cu nerăbdare să mă vaccinez și cu a doua doză. Înțeleg precauțiile de la nivel european, dar, să nu exagerăm. Sănătate”, conchide Ungureanu.

În urma raportării anumitor efecte adverse grave, în legătură cu administrarea dozelor din lotul ABV2856 din vaccinul AstraZeneca, Agenția italiană pentru Medicamente (AIFA) a decis, joi, ca măsură de precauție să interzică utilizarea acestui lot pe întreg teritoriul național, potrivit ANSA.

Lotul ABV2856, retras de Italia

Lotul ABV2856, retras de Italia, este oprit de la vaccinare și înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca și în România, până când Agenția Europeană a Medicamentului va finaliza ancheta cu aceste doze, a anunțat, joi seara, CNCAV. România nu a primit, însă, doze din lotul ABV5300, retras din mai multe țări europene.

În ceea ce privește lotul ABV 2856, începând cu data de 15 februarie au fost utilizate în România 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui. Celelate 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dolj, Gorj, Iași, Neamț, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova, potrivit CNCAV.