• Constantin Ilie era internat de două săptămâni la Institutul „Matei Balș” din București, în momentul în care a izbucnit incendiul
  • Constantin Ilie, despre momentul izbucnirii incendiului: „Am auzit niște zgomote, țipete și apoi două mici explozii”
  • Constantin Ilie: „A trebuit să merg de la ultimul salon până la scară. Era să pășesc peste un cadavru”

Constantin Ilie era internat de două săptămâni la Institutul „Matei Balș” din București, în momentul în care a izbucnit incendiul, la finalul lunii ianuarie. Fostul pacient a fost martor direct al evenimentelor și a povestit la „Marius Tucă Show”, marți seară, clipele de groază prin care a trecut.

Constantin Ilie confirmă faptul că în spital era foarte frig. „Erau aproximativ 15 grade, dar cred că erau mai puține. Infirmierele ne aduceau sticle cu apă caldă pe care le puneau sub pătură, stăteam cu cinci pături.”

Pacientul, internat în salonul 66 de la parter, povestește cum 15 zile cât a fost internat la „Matei Balș” nu a primit căldură. El și ceilalți pacienți se încălzeau cu un calorifer cu ulei adus de un coleg de salon. Au încercat să folosească și două aeroterme, însă le-au fost confiscate de către personalul medical.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Constantin Ilie, despre momentul izbucnirii incendiului: „Nu dormeam la ora aia, aia a fost șansa mea. Fusesem mai devreme la toaletă. Am auzit niște zgomote, țipete și apoi două mici explozii. (…) Am luat o căciulă și am sărit în balcon. Cei de la saloanele 63, 64, 65 strigau ajutor. Geamul era rabatat. Nu se putea deschide.”

Era să pășesc peste un cadavru

„Am luat-o pe balcon la acele saloane. Este groaznic să-l vezi pe ăla în salon că moare acolo”, mărturisește Constantin Ilie.

„Au venit pompierii. Am sunat la ei. Telefonul meu a fost al doilea la pompieri. Au venit, am strigat la ei să le spargă geamurile. La 63 au spart geamul și au pus furtunul cu apă”, povestește pacientul.

„A trebuit să merg de la ultimul salon până la scară. Era să pășesc peste un cadavru. Era în balcon. Luminile nu mai funcționau”, spune Constantin Ilie.

Constantin Ilie povestește cum a simțit multe zile după incendiu că inspiră fum.

„Ne-au dus in ambulanta, ne-au dat pături și pe la 5, 6 ne-au dus la spital. Când inspiram aer curat simțeam că inspir fum în plămâni. Câteva zile a durat chestia asta.”

În urma incendiului de la Spitalul „Matei Balș” 20 de persoane au decedat.