• Nutriționistul Elena Solomatina atrage atenția dacă ouăle trebuie spălate înainte de depozitare și consum.
  • Medicul explică faptul că înainte de a pune ouăle în frigider, acestea nu trebuie spălate.
  • Adevărul este că salmonela poate fi pe coajă.

Nutriționistul Elena Solomatina atrage atenția dacă ouăle trebuie spălate înainte de depozitare și consum.

Medicul explică faptul că înainte de a pune ouăle în frigider, acestea nu trebuie spălate. Adevărul este că salmonela poate fi pe coajă.

Pentru a se proteja împotriva acesteia, ouăle au o peliculă specială. Dacă sunt spălate, stratul protector se va deteriora și va deschide ușa din față pentru o posibilă salmonela”, spune nutriționistul.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Solomatina a recomandat ca ouăle să fie spălate imediat înainte de a fi folosite pentru a preveni pătrunderea murdăriei în interiorul oului.

Dacă nu le prăjim suficient sau nu le gătim bine, ne putem intoxica chiar și cu ouă aparent proaspete”, avertizează nutriționistul.

Medicul vorbește, de asemenea, despre termenul de valabilitate sigur al ouălor. De exemplu, ouăle fierte tari pot fi păstrate timp de o jumătate de lună.

Dar, dacă le speli, doar trei zile. Ouăle fierte fără coajă, chiar și cu coajă, se păstrează timp de 2-3 zile. Perioada de valabilitate a salatei cu ouă tocate este de o zi.