• Înălțimea poate fi un subiect sensibil pentru mulți oameni – în special pentru cei care își rotunjesc dimensiunile în încercarea de a atinge pragul de 1,80 m.
  • Un număr din ce în ce mai mare de bărbați se supun unor intervenții chirurgicale costisitoare pentru a-și mări înălțimea cu 5-15 centimetri.
  • Operațiunea a fost inițiată în SUA în anii 1950, dar tehnologia folosită astăzi este mult mai avansată.

Înălțimea poate fi un subiect sensibil pentru mulți oameni – în special pentru cei care își rotunjesc dimensiunile în încercarea de a atinge pragul de 1,80 m. Un număr din ce în ce mai mare de bărbați se supun unor intervenții chirurgicale costisitoare pentru a-și mări înălțimea cu 5-15 centimetri.

Dar un medic a folosit rețelele de socializare pentru a dezvălui ce se întâmplă în timpul operației pentru a-i face pe pacienți mai înalți – și este destul de descurajant. Dr. Shahab Mahboubian, care își spune @heightlengthening pe TikTok, a împărtășit o perspectivă asupra procedurii celor 82.000 de urmăritori ai săi.

În videoclip, chirurgul ține în mână un cui ciudat de lung, care va fi implantat în femurul pacientului său pentru a-l face mai înalt cu cinci centimetri.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
Foto: @heightlengthening/TikTok

Îmbrăcându-și halatul albastru, medicul explică cum verifică cuiul înainte de a opera pacientul: „Acum ne pregătim să introducem cuiul nostru precis. Întotdeauna îl verific pentru a mă asigura că este bine strâns, astfel încât să nu fie slăbit când îl introducem”.

Videoclipul a fost vizionat de 4,3 milioane de ori și a primit peste 368.000 de aprecieri. Răspunzând în comentarii, unii adepți au spus că se simt recunoscători că sunt în mod natural înalți, în timp ce alții au avertizat utilizatorii împotriva operației.

Sunt atât de recunoscător că sunt atât de înalt”, a spus unul, în timp ce altul a scris: Vă rog să nu vă faceți asta, băieți”. Un altul a adăugat: Înainte ca voi toți să faceți asta. Gândiți-vă. Nu vă pot întinde nervii. O să vă prelungiți brațele pentru a se potrivi cu noile voastre proporții? Gândiți-vă când veți fi bătrâni”.

Alții au fost șocați să afle că există o operație de alungire a înălțimii. Un utilizator a scris: Nu știam că oamenii chiar fac asta”, a scris altul.

Operația de alungire a înălțimii, cunoscută și sub numele de operație de alungire a membrelor, implică abordări chirurgicale pentru a stimula creșterea osoasă la nivelul picioarelor, scrie Healthline. Aceasta poate fi efectuată fie la nivelul femurului (osul coapsei), fie la nivelul tibiei (osul tibiei). Operațiunea a fost inițiată în SUA în anii 1950, dar tehnologia folosită astăzi este mult mai avansată.

Pe site-ul său web, Height Lengthening spune: Operația de creștere a înălțimii, cunoscută și sub numele de Cosmetic Limb Lengthening”, este ceva ce era rezervat celor care aveau anomalii genetice care cauzează o statură anormal de scurtă, cum ar fi nanismul, sau celor care au deformări grave. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți practicieni ai acestei operații au început să o ofere ca procedură alternativă pentru cei care sunt pur și simplu nemulțumiți de înălțimea lor.”