• Există tratamente pentru tumori canceroase, însă este dificil ca substanțele să fie direcționate exact în zonele afectate.
  • Tehnologia mARN activează proteine care permit ca organismul să localizeze tumorile și să dirijeze anticorpii acolo.
  • Autoritățile medicale americane au aprobat începerea testelor pentru tratamente de cancer cu mARN.

Tehnologia vaccinurilor ARN a fost un succes în lupta împotriva epidemiei Covid. Însă, noile cercetări ne arată și alte avantaje. Mai exact, noi posibilități de tratament împotriva cancerului. 

Care sunt dificultățile tratamentelor de cancer prin metodele tradiționale?

Tipurile de cancer sunt diferite iar tratamentele sunt fie prin chimioterapie, fie prin radiații. Însă acestea nu sunt direcționate direct către locurile afectate, ci afectează tot corpul. Astfel, pe lângă distrugerea celulelor canceroase, vor fi eliminate și celulele sănătoase.

Cum ne ajută tehnologia mARN?

Această tehnologie presupune o moleculă care ajută la producerea unei proteine. În cazul Covid, moleculele au fost direcționate astfel încât să producă o proteină Spike, care se găsește în virusul Covid. În momentul în care această moleculă mARN a forțat organismul să producă proteinele Spike, organismul a recunoscut și virusul Covid și a produs anticorpi care să îl distrugă.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI

Același lucru se întâmplă și în cazul cancerului. MARN va forța organismul să producă un anumit tip de proteină fix în locul unde se găsesc tumorile. Deocamdată, autoritățile americane au aprobat această tehnologie care va fi testată, dar vor mai fi nevoie de câțiva ani pentru a fi expusă.

Citește și