• Un șef al informaţiilor chineze a fugit în SUA și ar fi divulgat date despre originea COVID
  • Dong Jingwei ar fi zburat în secret din Hong Kong în SUA, pe 10 februarie
  • China a refuzat orice investigație internațională, pentru a afla de unde provine virusul

De un an și jumătate, Statele Unite caută originea pandemiei de COVID-19. China a refuzat orice investigație internațională, pentru a afla de unde provine virusul și cum a ajuns să îngenuncheze o lume întreagă. Dar se pare că informațiile prețioase vin chiar de la chinezi.

Un șef al informaţiilor chineze a fugit în SUA și ar fi divulgat date despre originea COVID.

Viceministrul pentru securitatea statului şi şef al contrainformaţiilor, Dong Jingwei, ar fi zburat în secret din Hong Kong în SUA, pe 10 februarie, potrivit ştirilor apărute pe site-urile independente de presă chineze și pe rețelele sociale.

Conform acestor informaţii, Dong Jingwei ar fi transmis informaţii importante despre Institutul de Virusologie Wuhan, de unde se consideră că a pornit infecţia cu noul coronavirus ce provoacă boala COVID-19.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI

Cum se apără China

În astfel de situații nu se fac declarații publice. Interesant este faptul că este posibil ca dovezile transmise de Dong să fi declanşat decizia preşedintelui american Joe Biden, care a ordonat serviciilor de informaţii să afle originea COVID.

De altfel, Han Lianchao, fost oficial din Ministerul Afacerilor Externe al Chinei, care a fugit în SUA după masacrul din piaţa Tienanmen din 1989, a declarat că subiectul Dong Jingwei a fost pe agenda de consultări bilaterale între SUA şi China, desfăşurate în Alaska (Anchorage), pe 18 martie 2021, pe un ton destul de tensionat.