Un spital a fost obligat să îi administreze ivermectină unui pacient cu COVID-19

Cutie de ivermectină. Jack Lawrence, student la medicină în Londra, a descoperit că partea de început a studiului a fost plagiată. Sursa Foto: HEPTA
  • Un spital din SUA a fost obligat de instanță să-i administreze ivermectină unui pacient cu Covid-19.
  • Soția pacientului infectat cu Sars-Cov-2 a fost cea care a sesizat autoritățile.
  • Studiile asupra ivermectinei în tratamentul COVID nu sunt concludente în acest moment.
  • Ivermectina este un medicament de uz veterinar.

O femeie din SUA a obținut în instanță ca un spital să-i prescrie Ivermectină soţului său, spitalizat la terapie intensivă cu Covid-19, transmite France24.

Prin urmare, medicii au fost constrânși de judecători să-i administreze pacientului 30 de mg de Ivermectină, timp de trei săptămâni. Cu toate că studiile asupra Ivermectinei în tratamentul COVID nu sunt concludente în acest moment.

La momentul actual, Remdesivirul este singurul medicament antiviral care a primit aprobare la nivel mondial în ceea ce priveşte tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Chiar dacă Ivermectina nu este un antiviral din punct de vedere tehnic, studiile arată că medicamentul poate prezenta o serie de proprietăţi antivirale. Ivermectina este folosită în mod normal împotriva paraziţilor, cum ar fi păduchii sau scabia, şi se poate administra şi în tratarea acneei rozacee.