• 1.800 de adulți au participat la un studiu care le-a analizat inteligența fluidă
  • Concluzia a fost că brânza și vinul roșu ajută funcția cognitivă pe termen lung
  • Alături de lactate și vin roșu, carnea de miel întărește imunitatea organismului

Alimentele au impact direct asupra sănătății, dar și a capacității cognitive. Aproape 1.800 de adulți trecuți de prima tinerețe au fost testați în cadrul unui studiu.

Le-a fost analizată inteligență fluidă, adică acea capacitate de a „gândi din mers” și au răspuns, de asemenea, la întrebări despre consumul de alimente și alcool. Iar concluzia a fost că brânza și vinul roșu ajută funcția cognitivă pe termen lung.

Alina Lăcătuș, medic nutritionist: „De principiu, pentru o alimentație sănătoasă, sunt recomandate lactatele semi-degresate. În ceea ce privește consumul de alcool, dacă vorbim de un consum redus, studiile arată că ar exista anumite beneficii pentru sănătatea noastră, inclusiv din punct de vedere cardiovascular sau pentru reducerea riscului de boală Alzheimer.”

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Carnea de miel e și ea importantă în alimentație. Alături de lactate și vin roșu, întărește imunitatea organismului.

Ruxandra Aursulesei, medic neurolog: „Complexul de vitamina B în general ajută la regenerarea și protecția neuronală. Vitamina A12 are legătură cu tractul gastrointestinal și în ultima perioadă s-a descoperit o legătură între microbiom și sănătatea neuronală. S-a demonstrat că metaboliții excretați în urma consumului de vin ajută la impiedicarea morții neuronilor în condiții de stress.”