• Mulți oameni nu sunt conștienți de unele dintre cele mai frecvente simptome, ceea ce înseamnă că lasă o boala netratată, punându-și viața în pericol.
  • Cercetătorii de la Asociația Americană a Inimii au declarat că înțelegerea și cunoașterea simptomelor este „critică” pentru un „diagnostic și decizii de tratament eficiente”.
  • Lucrarea, publicată în Circulation” a analizat efectele secundare a șase boli de inimă diferite, inclusiv atac de cord, insuficiență cardiacă, boli ale valvelor, accident vascular cerebral, tulburări de ritm cardiac și boli ale arterelor și venelor.

Mulți oameni nu sunt conștienți de unele dintre cele mai frecvente simptome, ceea ce înseamnă că lasă o boala netratată, punându-și viața în pericol.

Cercetătorii de la Asociația Americană a Inimii au declarat că înțelegerea și cunoașterea simptomelor este „critică” pentru un „diagnostic și decizii de tratament eficiente”.

„Este posibil ca unele persoane să nu considere simptome precum oboseala, tulburările de somn, creșterea în greutate și depresia ca fiind importante sau legate de bolile cardiovasculare”, au spus ei.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Boala de inimă este un termen generic pentru toate bolile care afectează inima.

Lucrarea, publicată în „Circulation” a analizat efectele secundare a șase boli de inimă diferite, inclusiv atac de cord, insuficiență cardiacă, boli ale valvelor, accident vascular cerebral, tulburări de ritm cardiac și boli ale arterelor și venelor.

Atacul de cord

Un atac de cord are loc atunci când alimentarea cu sânge a inimii se blochează, ceea ce o poate lipsi de oxigen, putând provoca daune musculare grave.

Potrivit studiului, simptomele tipice includ durerea toracică deseori descrisă ca o presiune sau un disconfort care poate iradia către maxilar, umăr, braț sau partea superioară a spatelui.

Alte simptome comune sunt dificultăți de respirație, transpirație sau transpirație rece, oboseală neobișnuită, greață și amețeală.

Simptome clasice al insuficienței cardiace

Insuficiența cardiacă apare atunci când inima nu este capabilă să pompeze sângele în jurul corpului în mod corespunzător. De obicei, apare pentru că inima a devenit prea slabă sau rigidă.

Dificultatea respirației este un simptom clasic și bine cunoscut al insuficienței cardiace.

Cu toate acestea, cercetătorii au spus că oamenii ar trebui să fie conștienți de simptomele timpurii, mai subtile, care afectează sistemul digestiv, inclusiv stomacul deranjat, greața, vărsăturile și pierderea poftei de mâncare.

De asemenea, oamenii ar trebui să fie atenți la oboseală, dificultăți în a face exerciții fizice, insomnie, depresie, anxietate, ceață cerebrală și dureri generale în piept.

Femeile experimentează o gamă mai largă de simptome decât bărbații atunci când se confruntă cu insuficiența cardiacă, au adăugat cercetătorii.

Aceștia le-au îndemnat pe femei să fie atente, de asemenea, la palpitații, niveluri mai mari de intensitate a durerii în toate zonele corpului, umflături și transpirație.

Boala valvei

În cazul bolii valvelor cardiace, una sau mai multe valve din inimă nu funcționează corect.

În cazurile ușoare de boală valvulară, oamenii pot să nu aibă nici un simptom timp de ani de zile, apoi să dezvolte progresiv mai multe simptome similare celor asociate cu insuficiența cardiacă, cum ar fi dureri în piept și dificultăți de respirație.

Femeile sunt susceptibile de a experimenta dificultăți de respirație și slăbiciune fizică.

Principalele simptome ale accidentului vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral este o urgență medicală care pune viața în pericol și care apare atunci când se întrerupe alimentarea cu sânge a unei părți a creierului.

Principalele simptome ale accidentului vascular cerebral sunt ușor de recunoscut:

Fața poate avea un aspect „căzut” pe o parte, persoana nu poate zâmbi sau gura sau ochiul poate fi „căzut”.
Brațele – persoana cu suspiciune de accident vascular cerebral poate să nu fie capabilă să ridice ambele brațe și să le mențină acolo din cauza slăbiciunii sau amorțelii la un braț.
Vorbireaa poate fi încețoșată sau confuză, sau persoana poate să nu fie capabilă să vorbească deloc în ciuda faptului că pare a fi trează, de asemenea, poate avea probleme în a înțelege ceea ce îi spui.

Recunoașterea simptomelor accidentului vascular cerebral este esențială, deoarece un tratament rapid poate ajuta la prevenirea sau reducerea șanselor de invaliditate pe termen lung sau de deces.

Femeile care se confruntă cu un accident vascular cerebral sunt de fapt mai susceptibile de a avea simptome mai puțin familiare decât bărbații.

Aceste simptome includ dureri de cap, alterarea stării mentale, comă sau stupoare.

Un accident vascular cerebral poate să afecteze gândirea, ceea ce ar putea avea un impact asupra capacității individului de a recunoaște simptome noi sau care se agravează.

Aritmie

O aritmie este o anomalie a ritmului inimii, ceea ce înseamnă că aceasta poate bate prea încet, prea repede sau neregulat.

Pentru unii, aceste modificări ale inimii pot fi doar un inconvenient minor, iar pentru alții ar putea fi fatale.

Simptomele tipice includ bătăi anormale ale inimii sau palpitații care pot fi neregulate, rapide, fluturânde sau oprite. Alte simptome includ oboseală, dificultăți de respirație și amețeli.

Unele persoane ar putea prezenta dureri în piept, amețeli, leșin sau aproape leșin și anxietate.

Boala venelor și arterelor

Bolile venelor și arterelor sunt orice afecțiune care afectează rețeaua vaselor de sânge.

Boala arterelor periferice, sau PAD afectează arterele din partea inferioară a corpului.

Cele mai multe persoane cu PAD pot să nu aibă nici un simptom sau pot dezvolta claudicație, care este o durere în unul sau ambii mușchi ai gambei care apare în timpul mersului și care încetează doar cu repaus.

Durerea în alte părți ale picioarelor și în degetele de la picioare sunt un simptom comun.

Depresia este un simptom mai puțin cunoscut, dar la fel de frecvent în rândul persoanelor în vârstă care au PAD.

Boala venelor periferice (PVD), ca și PAD, poate să nu provoace nici un simptom sau poate provoca dureri la nivelul picioarelor.

Simptomele tipice legate de picioare includ dureri și greutate sau senzație de apăsare în picioare, oboseală, crampe, sindromul picioarelor neliniștite și iritații ale pielii.