- Un potenţial vaccin anti-Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford pare a fi eficient, potrivit testelor clinice preliminare
- Au fost observate unele efecte adverse şi este prematur să se ştie dacă vaccinul oferă suficientă protecţie
- Cercetător: „Mai este mult de lucru până când vom putea confirma că vaccinul nostru va ajuta la gestionarea pandemiei Covid-19, dar actualele rezultate sunt promiţătoare”
Un vaccin anticoronavirus dezvoltat de Universitatea britanică Oxford activează sistemul imunitar şi pare a fi sigur, deşi generează unele efecte adverse, arată rezultatele testelor clinice preliminare, potrivit BBC News.
Advertisment
Teste clinice la care au participat 1.077 de persoane arată că vaccinul a activat anticorpii şi globulele albe care pot contracara coronavirusul. Concluzile sunt promiţătoare, dar este prematur să se ştie dacă vaccinul oferă suficientă protecţie. Teste clinice mai ample sunt în curs.
„Mai este mult de lucru până când vom putea confirma că vaccinul nostru va ajuta la gestionarea pandemiei Covid-19, dar actualele rezultate sunt promiţătoare. Încă nu ştim cât de puternică trebuie să fie reacţia imunitară provocată pentru a oferi o protecţie eficientă faţă de infectarea cu SARS-CoV-2“, a spus prof. Sarah Gilbert, de la Universitatea Oxford.
Recomandări
Autorităţile medicale britanice au comandat deja 100 de milioane de doze ale potenţialului vaccin.
Cercetătorii consideră vaccinul sigur, existând efecte adverse care nu sunt considerate periculoase. Aproximativ 70% dintre persoanele cărora li s-a administrat vaccinul în cursul testelor clinice au avut febră sau dureri de cap, care au putut fi tratate cu Paracetamol.
- Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua administrație Trump asupra marilor companii
- Unde mergi în acest weekend? Târgul „Poveste de Crăciun” de la Opera Comică revine cu multe surprize
- Ediția a V-a Ora de Jazz Festival are loc între 14 și 17 noiembrie 2024, la Oradea. Simona Giura: „Avem nevoie de cultură și de a ne deconecta de la tot ce se întâmplă în lume”
- România este campioană la învățarea limbilor străine. Studentă: „Vreau ca în viitor să obțin un job unde să pot să exersez limba chineză”
- OMS: Elevii nu au sprijin familial și resimt presiunea școlară mult mai tare. Consultant parenting: „Experiențele bune, fără sprijin, își pierd din impact”
Partenerii noștri