• Guvernul britanic și producătorul german BioNTech au semnat un acord pentru a începe testarea vaccinurilor împotriva cancerului.
  • Surplusul de țesuturi va determina dacă pacienții sunt eligibili pentru vaccin.
  • Armand Pritchard: „Cu vaccinarea primilor pacienți în toamnă, sperăm să le crească șansele”.

Guvernul britanic și producătorul german BioNTech au semnat un acord pentru a începe testarea vaccinurilor împotriva cancerului. Obiectivul este de a trata aproape 10.000 de pacienți bolnavi de cancer cu noul vaccin până în 2030.

Când începe testarea pe oameni?

Majoritatea pacienților se așteaptă să participe la program începând cu anul 2026. Însă testarea
personalizată va începe în cursul acestui an. Serviciul Public de Sănătate britanic și Genomics England au lansat o platformă pentru a promova vaccinarea și pentru a încuraja pacienții să participe la testare.

Ce sunt vaccinurile împotriva cancerului?

Ele nu sunt ca restul vaccinurilor, de prevenție, care se administrează persoanelor sănătoase. Vaccinurile împotriva cancerului sunt „terapeutice”, adică sunt administrate ca tratament pacienților care au fost deja diagnosticați cu cancer. Activează sistemul imunitar al pacientului pentru a recunoaște și elimina celulele canceroase.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Iar cele personalizate pot fi adaptate pentru fiecare pacient și pentru tipul specific de cancer pe care îl are. Gigantul german Pfizer va construi laboratoare în Cambridge, Marea Britanie, pentru a începe studii clinice Dacă sunt dezvoltate cu succes, vaccinurile ar putea face parte din tratamentul standard pentru pacienții cu cancer în stadii incipiente și târzii.

Citește și