Scoțianul Billy Thomson a spus că a avut norocul să fie în viață, dar încă nu se poate întâlni cu medicul său pentru a-i prescrie o rețetă pentru durerile osoase constante, insomnie, oboseală și posibilelor tulburări de stres posttraumatic.

Unul dintre primii pacienți cu coronavirus din Scoția este „în agonie” după 16 luni de la infectare, și solicită guvernului scoțian ajutor urgent pentru persoanele care suferă de aceste simptome post-Covid, potrivit dailyrecor.co.uk.

Billy Thomson s-a infectat cu SARS-CoV-2 în luma martie a anului trecut și a și în comă indusă. În vârstă de 60 de aji, scoțianul a fost internat timp de cinci luni într-un spital din Glasgow. „Medicul meu de familie spune să iau anumite pastile pentru durerile pe care le am și acum, dar mă deranjează faptul că nu mă pot întâlni personal cu el. Doar trebuie să-mi facă o evaluare, nu?”, a reacționat Thomson. Opoziția spune că Guvernul Scoției trebuie să ia măsuri de urgență în acest sens, în vreme ce alte țări au deschis deja clinici pentru pacienții care au trecut prin boală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

87.000 de scoțieni au rămas probleme după infectare

Potrivit statisticilor, în Scoția sunt circa 87.000 de persoane care se chinuie cu reacții după infectare. Opoziția i-a amintit premierului scoțian că Anglia a deschis deja 60 de clinici pentru pacienții care suferă de au rămas cu simptome post-Covid.

Billy Thomson era deja internat în spital, după ce suferise o intervenție chirurgicală, dar s-a infectat cu Covid-19 și a fost transferat la Terapie Intesivă, unde fost pus pe oxigen și, ulterior, în comă indusă.

„Am fost internat în spital în decembrie 2019, având probleme cu stomacul. De acolo am luat virusul. Pe atunci, oamenii începeau să audă despre coronavirus, dar nu se știa nimic despre asta. Mi s-a spus mai târziu că am fost unul dintre primii oameni din Scoția care s-au infectat cu SARS-CoV-2”, a spus Thomson. Bărbatul a ieșit din spital în luna mai 2020, iar de atunci se chinuie cu probleme de sănătate cauzate de coronavirus.