• Varianta indiană a COVID ar putea amâna relaxarea în Marea Britanie
  • Relaxarea totală ar putea fi amânată cu 4 săptămâni
  • Şi România se va confrunta cu valul 4, spune ministrul Sănătăţii
  • Varianta Delta (indiană) este cu 60% mai transmisibilă decât cea Alpha (britanică)

Povestea urâtă pare să revină când ne e lumea mai dragă. Relaxarea totală din Marea Britanie, promisă din 21 iunie, ar putea fi amânată cu 4 săptămâni. „E nevoie de prudenţă“, spun autorităţile din Regat, care vor face mâine anunțul. În ultima vreme, numărul pacienților internați a crescut, la fel și cel al cazurilor noi.

În majoritatea situaţiilor, medicii depistează că este vorba despre tulpina Delta, cea indiană, mult mai agresivă decât precedentele. Şi România se va confrunta cu valul 4, spune ministrul Sănătăţii.

„Cred că dacă este să ne uităm și cum a evoluat pandemia anul trecut, cu o creștere a cazurilor în toamnă și, mă rog, o evoluție ciclică în acest an și jumătate care s-a scurs de la debutul pandemiei, ne așteptăm ca acest ciclu să revină. Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare. Și atunci, aici e importantă în primul rând vaccinarea și ne dorim ca răspunsul sistemului sanitar să fie unul rapid și eficient și aici e importantă pregătirea spitalelor“, spune Ioana Mihăilă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Iar la Paris, pentru a treia seară la rând, sute de tineri au cerut relaxarea totală a restricţiilor. Au ignorat regulile și au petrecut până la venirea jandarmilor. Totul după un apel în care erau chemați să sărbătorească la fel ca în „Proiectul X”, un film despre o petrecere de liceu care degenerează.