Vaccinul de la Pfizer, eficienţă de cel puţin 95% în Israel. Câte persoane s-au infectat cu Covid după ce au făcut rapelul

vaccinare Israel Sursă foto: Profimedia
  • Serviciile medicale Maccabi au dezvăluit că doar 0,015% din persoane s-au infectat în săptămâna în care au făcut rapelul
  • Mai exact, 20 de persoane din cele 128.600 s-au infectat cu coronavirus
  • Un medic imunolog spune că vaccinul depăşeşte puţin eficienţa de 95% arătată de studiul clinic Pfizer

Prima analiză a pacienţilor complet vaccinaţi indică faptul că vaccinul anti-Covid de la Pfizer este cel puţin la fel de eficient precum au sugerat studiile clinice, relatează Times of Israel.

Serviciile medicale Maccabi au dezvăluit că doar 0,015% din persoane s-au infectat în săptămâna în care au făcut rapelul. Mai exact, 20 de persoane din cele 128.600 s-au infectat cu coronavirus.

Studiul Maccabi nu avea un eşantion de control, însă un medic imunolog din Israel a spus că, dacă societatea israeliană este tratată ca un grup de control „imperfect”, calculul său indică faptul că vaccinul depăşeşte puţin eficacicatea de 95% arătată de studiul clinic Pfizer.

De asemenea, niciunul dintre cei 20 de vaccinați care s-au infectat nu au fost internaţi în spital şi nu au avut febră mai mare de 38,5 grade celsius. Acesta poate fi un indicator al faptului că vaccinul previne formele mai grave ale bolii.

În Israel au fost vaccinate peste 2,5 de milioane de oameni. Dintre aceştia, peste un milion de persoane au făcut şi rapelul.