• Vaccinul celor de la Pfizer și BioNTech este produs în șase fabrici de pe glob
  • Până la sfârșitul anului vor fi produse 50 de milioane de doze, iar 10 se vor duce în Marea Britanie
  • Imunizarea este dovedită în a șaptea zi de la administrarea celei de-a doua doze

Vin noutăţi despre vaccinul Pfizer/BioNTech. Este produs în şase fabrici de pe glob, au anunţat şefii BioNTech. Până la sfârşitul anului vor fi produse 50 de milioane de doze, dintre care zece milioane vor pleca în Marea Britanie.

Au semnat contracte şi Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada, Singapore, Japonia. Compania a anunţat că dozele de vaccin vor fi distribuite echitabil, în funcţie de populaţia fiecări ţări. 

Vaccinul nu a fost testat pe femei însărcinate şi nici pe copii mai mici de 12 ani. În Marea Britanie, vaccinul a fost aprobat de la 16 ani în sus. La nivel mondial, câteva sute de adolesecenţi de 16 şi 17 ani au fost vaccinaţi. A fost însă testat nu doar pe oameni sănătoşi, ci şi pe grupe de bolnavi cronici, iar rezultatele au fost bune şi nu au existat reacţii adverse. 

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Imunizarea este dovedită în a şaptea zi de la administrarea celei de-a doua doze, dar nu se ştie cât durează, acest lucru va fi stabilit în timp, prin observarea celor vaccinaţi.

Vaccinul Pfizer/BioNTech nu doar că a protejat voluntarii la testare. Dintre cei care s-au infectat totuşi, cu virusul, niciunul nu a făcut o formă gravă a bolii. 

Studiile de până acum au demonstrat că vaccinul trebuie păstrat şi transportat la minus 70 de grade. BioNTech a anunţat că în următoarele săptămâni speră să aibă mai multe informaţii pentru a stabili dacă vaccinul îţi păstrează proprietăţile şi la minus 20 de grade. Până acum, ştiu că vaccinul se dezgheaţă în 30 de minute, iar când este la o temperaură între 2 şi 8 grade trebuie administrat în maximum şase ore.