• Coordonatorul campaniei de vaccinare a vorbit despre tulpina indiană a coronavirusului
  • Medicul spune că aceste mutaţii cresc contagiozitatea, agresivitatea și pot face ca virusul să fie mai rezistent la acțiunea vaccinurilor
  • Tulpina indiană este deja prezentă şi în Europa. Primele cazuri au fost înregistrate în Elveţia şi Grecia

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a vorbit despre tulpina indiană a coronavirusului, care a suferit două mutaţii.

Medicul spune că aceste mutaţii cresc contagiozitatea, agresivitatea și pot face ca virusul să fie mai rezistent la acțiunea vaccinurilor.

„Este vorba despre mutații care cresc contagiozitatea acestui virus. Este ceea ce spuneam până în acest moment – atât timp cât acest virus se propagă în rândul populației, are șanse să acumuleze noi mutații, care fie cresc agresivitatea, fie cresc contagiozitatea, fie fac ca acest virus să fie mai rezistent la acțiunea vaccinurilor, drept pentru care vaccinarea rămâne în momentul de față, alături de respectarea măsurilor de prevenție, principalele măsuri de combatere a răspândirii infecției, de limitare a consecințelor acestei pandemii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Categoric, oricând poate să genereze noi mutații. Acestea sunt atent supravegheate la nivel internațional. Nu sunt neapărat elemente care să creeze un nou context din punct de vedere virusologic”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Digi24.

Gheorghiţă a îndemnat, încă o dată, oamenii să se vaccineze şi a oferit ca exemple Marea Britanie şi Israel.

„Este important să continuăm vaccinarea cu vaccinurile disponibile. La momentul actual pot să spun că sunt foarte eficiente, și ne uităm ce se întâmplă în Israel, în Marea Britanie. Sunt țări care au înregistrat un număr extrem de scăzut de decese”.

Tulpina indiană este deja prezentă şi în Europa. Primele cazuri au fost înregistrate în Elveţia şi Grecia.

Situaţia din India este foarte gravă. Spitalele și medicii spun că nu reușesc să facă față numărului de pacienți.