• Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a declarat marți, 7 iulie 2021, că varianta Epsilon nu este o variantă care să ne îngrijoreze în acest moment.
  • Valeriu Gheorghiță: „Se punea problema la această varianta Epsilon de o reducere a activităţii neutralizante a anticorpilor obţinuţi prin vaccinare. Aceasta este o reducere modestă”.
  • Valeriu Gheorghiță: „Atât timp cât avem circulaţie intensă a virusului în populaţie, există probabilitate de adaptare a virusului şi a acumula noi mutaţii”.

Atât timp cât există circulaţie intensă a virusului SARS-CoV-2 în populaţie, există probabilitate de adaptare a virusului şi a acumula noi mutaţii, afirmă coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

„Varianta Epsilon, după cum ştim în acest moment, este încadrată ca o varianta de interes şi nu e o variantă de îngrijorare. Sunt doar patru variante de îngrijorare. Se punea problema la această varianta Epsilon de o reducere a activităţii neutralizante a anticorpilor obţinuţi prin vaccinare. Aceasta este o reducere modestă”, spune Valeriu Gheorghiţă.

El admite că pot apărea noi mutaţii ale virusului SARS-CoV-2.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

„Atât timp cât avem circulaţie intensă a virusului în populaţie există probabilitate de adaptare a virusului şi a acumula noi mutaţii. Mutaţiile îl pot face mai contagios, mai transmisibil, mai agresiv, adică mai virulent şi pot să-i confere acele capacităţi de a nu mai fi suficient de bine acoperit de protecţia vaccinurilor. Acestea sunt principalele îngrijorări când ne gândim la variantele virale”, conchide preşedintele CNCAV.