• Valeriu Gheorghiță îi sfătuiește pe cetățeni să evite consumul de alcool, deoarece duce la scăderea imunității
  • Medicul militar susține că alcoolul nu are o legătură directă asupra eficacității vaccinului anti-COVID
  • Valeriu Gheorghiță: „Categoric descurajăm și recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool”

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, susține că alcoolul nu are o legătură directă asupra eficacității vaccinului anti-COVID. Totuși, medicul îi sfătuiește pe cetățeni să evite consumul de alcool, deoarece duce la scăderea imunității.

Medicul Valeriu Gheorghiță le recomandă cetățenilor să nu consume alcool în preajma vaccinării. Alcoolul nu influențează în mod direct efectul vaccinului, însă scade imunitatea celui care l-a consumat, a precizat Gheorghiță.

„Categoric descurajăm și recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool. De aceea persoanele care au această obișnuință… trebuie să înțelegem că prin consum de lungă durată vom înregistra o scădere a răspunsului imun, deci este un motiv de imunodepresie, de diminuare a răspunsului imun post vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

„În condițiile în care în ziua vaccinării sau după există o expunere la cantități variabile de alcool, nu există un impact direct asupra eficacității vaccinului sau asupra profilului de siguranță, altul decât cel legat strict de consumul de alcool. Nu există date care să arate un profil de siguranță nefavorabil, dar evident că nu recomandăm consumul de alcool în nici un context”, a declarat Valeriu Gheorghiță.