• Varianta Beta, descoperită în Africa de Sud şi cunoscută iniţial ca B.1.351, poate scăpa mai uşor de răspunsul imun generat de vaccinuri, susține epidemiologul britanic John Edmunds
  • Varianta Beta se răspândeşte în prezent în Franţa şi reprezintă un motiv de îngrijorare pentru autoritățile din Marea Britanie
  • John Edmunds: „Există dovezi solide din Africa de Sud că poate să evite răspunsul imun generat de vaccinul AstraZeneca mult mai bine”

Profesorul John Edmunds de la London School of Hygiene and Tropical Medicine şi membru al Grupului ştiinţific consultativ pentru Urgenţe (Sage), care sfătuiește autoritățile britanice pe teme legate de pandemie, a declarat pentru The Guardian că guvernul „este îndreptăţit să fie îngrijorat”.

Executivul de la Londra a anunţat că toţi cei care revin din Franţa trebuie să intre în autoizolare chiar dacă sunt complet vaccinaţi. Varianta Beta se răspândeşte în prezent foarte puternic în Franţa, spun autoritățile britanice.

Varianta Beta a rămas o ameninţare pe tot parcursul. Este probabil mai puţin infecţioasă decât Delta care se răspândeşte aici, în Marea Britanie, acum. Are avantajul că e capabilă să scape de răspunsul imun într-o măsură mai mare”, a declarat epidemiologul John Edmunds, potrivit sursei citate.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Pe măsură ce populaţia de aici devine tot mai imună, condiţiile sunt potrivite pentru ca varianta Beta să capete un avantaj, aşa că înţeleg îngrijorarea. Dintre variantele care există şi care sunt cunoscute aceasta a fost mereu o ameninţare pentru noi. Există dovezi solide din Africa de Sud că poate să evite răspunsul imun generat de vaccinul AstraZeneca mult mai bine”, a mai declarat expertul.

Varianta Beta a fost identificată în cel puţin 20 de ţări de pe glob.