Varianta Delta în România. Câte cazuri și câte decese au fost înregistrate până acum

Virusul SARS-CoV-2. Sursa Foto: HEPTA
  • Sunt 450 de cazuri de varianta Delta în România.
  • Până acum au fost înregistrate 24 decese provocate de tulpina Delta.
  • Trei dintre persoanele decedate erau vaccinate.

România a înregistrat până pe 22 august 450 de îmbolnăviri cu varianta Delta a COVID-19. 24 de persoane infectate au murit, trei dintre acestea – din Satu Mare, Cluj și Iași – fiind complet vaccinate, dar aveau și comorbidități.

Conform raportului publicat marți de Institutul Național de Sănătate Publică, nu există evidențe de transmitere comunitară susținută în România a variantei Delta. Cu toate acestea, profilul de evoluție a epidemiei este determinat de transmiterea variantei Delta.

Până pe 22 august, din 2.804 secvențieri raportate au fost confirmate 2.182 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), respectiv Alpha: 1698, Beta: 11, Gamma: 23 și Delta: 450.

Rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 78%.

Au fost înregistrate 54 decese confirmate cu VOC, din care Alpha – 27, Gamma – 3 și Delta – 24.

Dintre cele 450 cazuri confirmate cu varianta Delta, 94 (20,9%) fuseseră vaccinate: 4 incomplet și 90 complet vaccinate (20% din total).

CITEȘTE ȘI Al doilea caz din Arad, infectat cu tulpina Delta, a murit

De asemenea, au fost înregistrate 24 decese la cazuri confirmate cu varianta Delta. Trei dintre persoanele care au murit erau din Satu Mare, Cluj și Iași și erau complet vaccinate, dar aveau și comorbidități.