Varianta indiană a coronavirusului a ajuns în Rusia. Autoritățile au raportat primele cazuri în rândul unor studenți

covid Rusia Sursa foto: Mediafax Foto
  • Rusia a înregistrat primele cazuri de tulpină indiană COVID
  • Autoritățile au anunțat că au înregistrat 16 cazuri ale variantei în rândul studenților indieni de la Universitatea de Stat din Ulyanovsk
  • Studenții s-au plasat în izolare și se află sub observație medicală

Rusia a înregistrat primele cazuri ale variantei COVID-19 descoperită pentru prima dată în India, a informat joi publicația Kommersant, citând autoritățile din regiunea Ulyanovsk, anunță Reuters.

Autoritățile au anunțat că au înregistrat 16 cazuri ale variantei în rândul studenților indieni de la Universitatea de Stat din Ulyanovsk, la aproximativ 700 de kilometri la est de Moscova. Studenții s-au plasat în izolare și se află sub observație medicală. Vicepremierul Tatiana Golikova a spus anterior că țara nu a înregistrat niciun caz de acest tip.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat luni că varianta coronavirusului identificată pentru prima dată în India anul trecut a fost clasificată drept una care generează îngrijorare pe plan global, unele studii preliminare arătând că se răspândește mai ușor

India se află într-o criză profundă în valul actual de infecții cu COVID-19, cu aproximativ 350.000 de cazuri și 4.000 de decese raportate zilnic.