Venezuela nu autorizează vaccinul AstraZeneca „din cauza reacțiilor adverse”

Cât de protejat ești împotriva Covid-19 după prima doză de vaccin Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, respectiv Johnson & Johnson Profimedia

Venezuela a anunţat că nu va autoriza vaccinul AstraZeneca. Guvernul rezervase până la 2,4 milioane de doze din acest ser, prin CoVax.

Venezuela nu va acorda autorizaţie pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca în procesul de imunizare a populaţiei noastre din cauza reacțiilor adverse” la pacienţii vaccinaţi, a anunţat vicepreşedinta venezueleană Delcy Rodriguez la televiziunea publică, citată de AFP.

Ţinând cont de rapoartele tehnice, preşedintele Nicolas Maduro a decis (…) să nu aprobe şi să nu acorde permis (de utilizare a) acestui vaccin pe teritoriul venezuelean”, a mai spus sursa citată.

Venezuela – care și-a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului în februarie cu vaccinul Sputnik V din Rusia și Sinopharm din China – a rezervat între 1,4 și 2,4 milioane de doze de AstraZeneca prin planul Covax creat de Organizația Mondială a Sănătății pentru cele mai sărace țări.

La nivelul Europei, țapte ţări au suspendat imunizarea cu AstraZeneca.

În cursul zilei de marți, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va dezbate situaţia acestui vaccin.