• Dacă vrei să donezi, trebuie să insiști, pentru că sunt doar trei oameni care preiau apelurile.
  • Directorul centrului, medicul Doina Goșa, spune că nu răspunde nimeni pentru că sună foarte multă lume.
  • Colectarea de plasmă umană se face în 18 centre de transfuzie din România, toate dotate cu aparate de plasmafereză donate de o firmă privată.

Știi deja că plasma pacienților care s-au vindecat de COVID-19 poate salva vieți. Dar când cineva are intenția asta, statul nu răspunde. Ana vrea să ajute. A sunat la Centrul de Transfuzii din Bucureşti, dar fie nu i-a răspuns nimeni, fie trăiește un lung șir de redirecționări.

Uite ce spune Ana Maria, pacient vindecat de Covid 19: Sistemul nu mă lasă să merg să donez sau îmi pune piedici sau îmi face atât de dificilă această procedură încât renunţi, pentru că renunţi, după 3 zile de dat telefoane ca să te duci să ajuţi, nu mai vrei să ajuţi“.

În replică, directorul centrului, medicul Doina Goșa, spune că nu răspunde nimeni pentru că… sună foarte multă lume.

Recomandări

UNDE SCHIEZI AZI?
BYE, BYE GALLIANO!
RIRI PRIMEȘTE AUTOGRAF
GEN Z SE SIMTE NEIUBITĂ
CREȘTE CONSUMUL INDIVIDUAL PER CAPITA
NU AJUNG ACASĂ!

Intenția există, doar că sunt trei oameni care preiau apelurile. Așadar, trebuie să insiști. Colectarea de plasmă umană se face în 18 centre de transfuzie din România, toate dotate cu aparate de plasmafereză donate de o firmă privată.

Florin Hozoc, CEO-ul firmei care a donat statului aparate de plasmafereză: Dacă ar fi existat un registru online şi un număr unic de telefon toate persoanele ar fi trebuit să se înregistreze fie online, în acest registru, fie să sune la numerele de telefon“. Autorităţile de la noi nu s-au ocupat de acest registru, care există deja în majoritatea ţărilor europene.