• Febra hemoragică Crimeea-Congo, rară, dar adesea mortală, a fost recent contractată de un bărbat din Spania.
  • Simptomele sunt sumbre și se pare că includ vărsături și sângerări oculare.
  • Ochii roșii și sângerările nazale pot apărea la cei care se molipsesc de această boală.

Un bărbat a fost spitalizat după ce a fost diagnosticat cu febra hemoragică Crimeea-Congo, acesta prezentând simptome sinistre precum sângerarea ochilor.

Febra hemoragică Crimeea-Congo (CCHF) este o boală destul de rară. Bărbatul a fost tratat inițial într-un spital din regiunea Castilia și Leon din Spania, înainte de a fi transportat cu avionul în altă parte.

Rata mortalității este de aproximativ 30%, decesul survenind în termen de două săptămâni de la apariția bolii, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Există o serie de simptome cunoscute, printre care se numără sângerarea ochilor, dureri de stomac, dureri de cap și vărsături, scrie mirror.co.uk

De asemenea, un pacient poate prezenta dureri articulare, icter, schimbări de dispoziție și ochi roșii în faze incipiente.

Pe măsură ce virusul avansează, simptomele se pot agrava și pot cuprinde vânătăi extinse pe suprafața corpului” și sângerări nazale severe”.

Deși se cunosc puține lucruri despre fazele de recuperare, în general se așteaptă ca aceasta să fie lentă.

În prezent, nu există nici un medicament disponibil pentru tratarea CCHF și nici un vaccin împotriva acesteia, astfel că experții depun eforturi mari pentru a opri răspândirea ei.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a declarat: Prevenirea, diagnosticarea timpurie și îngrijirea pacienților sunt singurele mijloace de a evita răspândirea virusului.”

Virusul a fost identificat pentru prima dată în Crimeea în 1944, înainte de a fi izolat pentru prima dată în regiunea Congo peste un deceniu mai târziu.

În general, virusul este limitat la Balcani, împreună cu Africa de Nord, Spania, Turcia și Rusia, iar cazurile din Europa de Vest și de Nord sunt rare.

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a confirmat că o femeie a contractat virusul în luna martie a acestui an, dar consilierul medical șef, Dr. Susan Hopkins, a insistat asupra faptului că boala nu se răspândește cu ușurință între oameni, iar riscul general pentru public este foarte scăzut”.