• Cercetătorii King’s College au studiat nivelul de activitate fizică în carantină
  • Conform studiului, oamenii pierd 25 de minute de mișcare în fiecare zi de carantină
  • Necesarul zilnic de mișcare este de 80 de minute, adică 5 minute pe oră

5 minute de mișcare la fiecare oră sunt suficiente ca să rămâi activ în carantină. Aceasta este concluzia cercetătorilor de la King’s College London, care au studiat efectele lipsei de activitate fizică în primul lockdown din Marea Britanie și au observat că te miști, în medie, cu 25 de minute mai puțin în fiecare zi față de perioada dinaintea pandemiei.

Cei de la King’s College London au comparat datele din 2019 și 2020 și au văzut că participanții la studiu aveau cam 80 de minute de activitate ușoară pe zi înainte de pandemie. Asta înseamnă orice treabă pe care o faci prin casă, drumul către muncă și alergătura de zi cu zi. În carantină comportamentul nostru s-a schimbat foarte mult. Rutina, care și așa nu cuprindea prea mult sport, a devenit cu adevărat sedentară.

Dacă scazi cele 7-8 ore de somn recomandate unui adult, rămâi cu 16 ore în care trebuie să ai măcar 80 de minute de activitate, deci 5 minute pe oră. Mai mult, cercetătorii recomandă 30 de minute extra de antrenamente ușoare pe zi, ca să te ajute să treci mai ușor prin carantină.

Cercetătorii au folosit accelerometre, ca cele care se găsesc în telefoanele noastre, ca să-și dea seama de obiceiurile de mișcare ale participanților. Au ales 100 oameni de toate vârstele, de la 18 până la 81 de ani, aproape jumătate dintre ei cu probleme neuromotorii, pentru care carantina a avut un impact și mai mare. Activitatea lor zilnică s-a redus cu o oră.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT