• Australian Open a început astăzi.
  • Ana Bogdan a fost învinsă în primul tur la Australian Open.
  • Jaqueline Cristian joacă mâine împotriva Katerinei Siniakova.

Primul turneu de mare șlem al anului, Australian Open, a început spectaculos, cu reveniri de senzatie și debuturi fabuloase. 3 românce avem pe tabloul principal al competiției de la Antipozi.

Cum au debutat româncele la Australian Open?

Ana Bogdan este prima care a intrat pe teren, în primul tur al competiției feminine. Din păcate, Ana a fost învinsă în trei seturi de cea mai tânără sportivă de la această editie a primului turneu de mare șlem al anului, cehoaica Brenda Fruhvirtova, de doar 16 ani. Bogdan a câștigat primul set cu 6 la 2, însă Fruhvirtova a revenit senzațional și și-a adjudecat următoarele două seturi cu 6-4, 6-3. Pentru prezența în primul tur de la Asutralian Open, Ana Bogdan va incasa un cec de 81 de mii de dolari.

Mâine intră în circuit Jaqueline Cristian, care o va înfrunta pe Katerina Siniakova, numărul 49 mondial. Sorana Cîrstea va debuta la Melbourne marti, când o va intalni pe chinezoaica Yafan Wang.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Ce s-a întâmplat pe tabloul masculin?

Yannick Sinner a debutat în forță la Australian Open, după ce l-a învins în trei seturi, 6-4, 7-5, 6-3, pe olandezul Botic van de Zandschulp, numărul  59 mondial.

Și Novak Djokovic a debutat cu o victorie la Melbourne, după ce a trecut în 4 seturi, scor 6-2, 6-7, 6-3, 6-4, de croatul de doar 18 ani Dino Prizmic. Djokovic este în competiție cu recordurile la această ediție de Australian Open. Dacă va triumfa la Melbourne, Djokovic poate stabili 4 recorduri. O poate egala pe Margaret Court la numărul de trofee câștigate la Australian, 11, poate stabili recordul pentru cele mai multe finale disputate la un turneu de Grand slam, deocamdată 36, și îl poate depăși pe Federer la numărul de titluri câștigate pe hard. În prezent, cei doi sunt la egalitate, cu câte 71 de trofee fiecare.

Citește și