• Rudel Obreja a avut funcția de Președinte al Federației Române de Box până în noiembrie 2012.
  • El a obținut șapte titluri de Campion Național al României.
  • Rudel Obreja și-a început cariera sportivă la București în anul 1977 în cadrul clubului sportiv Dinamo.

Fostul vicecampion european Rudel Obreja a murit. El a fost condamnat în Gala Bute, la fel ca Elena Udrea. Obreja a fost căsătorit până în 2006 cu Antoanela Obreja, cu care are o fată, Leyla Denisa Obreja. Din 2010, el forma un cuplu cu Antonia Obreja, cu care are doi băieți: Rudelis Obreja și Antonis Obreja. El a primit cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute, dar a ieșit din închisoare pentru a se trata de o boală incurabilă.

Atunci, instanța a admis cererea de suspendare a executării pedepsei pentru a putea beneficia de tratament oncologic de specialitate. După ce au analizat actele depuse, judecătorii au constatat că există o contradicție între ceea ce cere Rudel Obreja și ceea ce cere avocatul lui.

Rudel Obreja a avut funcția de Președinte al Federației Române de Box până în noiembrie 2012, demisionând în urma insistențelor forului internațional AIBA. El și-a început cariera sportivă la București în anul 1977 în cadrul clubului sportiv Dinamo. Prima sa competiție la care a participat a fost cea pe care a și câstigat-o la Cupa 16 februarie 1980.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

De asemenea, Rudel Obreja a obținut șapte titluri de Campion Național al României, titlul de Vicecampion European la Atena în 1989 și a medaliei de bronz la Campionatele Mondiale de la Moscova din 1989.

În calitate de președinte al Federației Române de Box, el a intrat în conflict cu AIBA, care a decis în septembrie 2011 dezafilierea forului român pentru nerespectarea termenilor suspendării sale de 11 ani, pentru că a permis sportivilor să boxeze fără căști de protecție în finalele Cupei României și pentru că ar fi încercat să ascundă acest lucru prin falsificarea unor documente.