• Fotbalistul român Alexi Pitu a semnat cu echipa franceză Bordeaux.
  • Un politician francez a spus că Pitu se poate face cerșetor profesionist.
  • Alexi Pitu a plecat de la echipa lui Hagi, Farul Constanța.

Spune-mi unde te-ai născut, ca să-ți spun ce meserie ți se potrivește. Hagi a reușit un nou transfer în străinătate. Fotbalistul crescut de el, Alexi Pitu, în vârstă de 20 de ani s-a transferat în Franta la Bordeaux.

Nici n-a ajuns bine Pitu în Franța că a și fost faultat de un politician cu un comentariu pe Twitter. Dacă nu reușește cu fotbalul, Pitu se poate reprofila ca cerșetor profesionist” . Comentariul a dat startul unui val de critici și jigniri.

Nici România nu e departe. La o ședință a Consiliului Local din Focșani, consilierul PSD Radu Nițu a vorbit despre un proiect pentru comunitatea rromă din oraș. Deși susține ajutorul, politicianul a avut o exprimare discriminatorie. Acum Partida Romilor Pro Europa filiala Vrancea îl acuză pe Radu Nițu de instigare la ură, rasism și xenofobie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Agenția de presă Associated Press simte momentul greu. AP a publicat ghidul de redactare pentru jurnaliști unde le recomandă să evite etichetele care de cele mai multe ori dezumanizează. Spune NU” cuvintelor: săraci, bolnavi mintal, handicapați, cei cu studii superioare sau cetățenilor după numele de țară – de exemplu francezi”.