Anglia a învins Croaţia, 1-0, în primul meci al Grupei D de la Euro 2020

Raheem Sterling a marcat singurul gol al partidei. Foto: AP / Mediafax
  • Anglia a învins Croaţia cu 1-0, cu golul lui Raheem Sterling
  • Jude Bellingham, de doar 17 ani, a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat vreodată la Euro
  • Anglia joacă al doilea meci din grupă împotriva Scoției, pe 18 iunie

Primul meci al Grupei D, de la UEFA EURO 2020 dintre Anglia și Croația, s-a jucat dumincă de la ora 16.00 pe Stadionul Wembley din Londra, în prezența a aproximativ 22.000 de spectatori. Anglia a învins cu 1-0, cu golul lui Raheem Sterling.

După o primă repriză, dominată de englezi, în care Phil Foden a zguduit bara în minutul 6, elevii lui Gareth Southgate au deschis scorul în minutul 57, cu un șut din careu al lui Raheem Sterling, după o pasă în adâncime primită de la Kalvin Phillips.

Suporterii englezilor au trecut prin momente dificile, după ce Harry Kane s-a lovit de bara porții adverse, după ce a ratat o mare ocazie, în minutul 62.

Acesta a revenit însă destul de repede în joc, fiind în cele din urmă schimbat în minutul 82 cu tânărul Jude Bellingham, de doar 17 ani, care a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat vreodată în istoria Campionatelor Europene.

Anglia a învins în cele din urmă cu 1-0, fiind pentru prima dată în istoria participării naționalei engleze când aceasta câștigă meciul de debut la un Campionat European.

Anglia face primele 3 puncte la EURO 2020 și conduce momentan Grupa D.

Anglia joacă al doilea meci din grupă împotriva Scoției, pe 18 iunie, în timp ce Croația se va confrunta cu Cehia, în aceași zi.

Celălalt meci al grupei, dintre Cehia și Scoția se joacă luni, de la ora 16.00, pe Hampden Park, din Glasgow.