Anthony Fauci consideră că Tokyo nu e pregătit să dea startul Jocurilor Olimpice: „Putem vorbi de o oarecare îngrijorare”

Sursa foto: Profimedia

Jocurile Olimpice de la Tokyo se apropie cu pași repezi. Competițiile sportive ar urma să înceapă pe 23 iulie. Vestea îi bucură pe unii, dar îi îngrijorează pe alții.

Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din Statele Unite, avertizează că nivelul de oameni imunizați din zona respectivă este destul de mic. Sondajele recente arată că 60-80% dintre japonezi se opun găzduirii olimpiadelor.

„Dacă există un nivel scăzut de vaccinăre, desigur că putem vorbi de o oarecare îngrijorare. Totul depinde de autoritățile japoneze, de ceea ce vor face cu țara lor în timpul sezonului olimpic. Sper ca mai mulți oameni să se imunizeze pentru că procentul scăzut de acum e cu adevărat îngrijorător”, a declarat medicul Anthony Fauci.

Aproximativ 11.000 de sportivi olimpici și 4.400 de sportivi paralimpici sunt așteptați să participe la Olimpiada de la Tokyo. Fanii nu vor avea voie în tribune.

JO 2021, organizate indiferent de situaţia COVID de la Tokyo

După toate controversele pe care le-au creat, Jocurile Olimpice vor avea loc 100%. Aşa spune John Coates, directorul comisiei de coordonare a Jocurilor Olimpice de anul acesta.

„Sfatul pe care l-am primit din partea OMS şi toate celelalte sfaturi ştiinţifice şi medicale pe care le-am primit arată că toate măsurile pe care le-am subliniat în regulament şi în versiunea actuală a acestuia. Toate măsurile pe care le luăm sunt satisfăcătoare şi vor asigura desfăşurarea în siguranţă a Jocurilor Olimipice din punct de vedere sanitar indiferent că va fi stare de urgenţă sau nu”, a declarat John Coates.