Antoine Griezmann se retrage din activitatea internațională după o carieră strălucită la Echipa Franței

Antoine Griezmann, atacantul Franței și fost câștigător al Cupei Mondiale, și-a anunțat retragerea din activitatea internațională la vârsta de 33 de ani, conform The Independent.

O parte centrală a triumfului Franței la Cupa Mondială din 2018, Griezmann a jucat, de asemenea, la mai multe alte turnee majore pentru Les Bleus ca parte a unei cariere internaționale strălucitoare.

Atacantul lui Atletico Madrid se retrage ca al treilea cel mai selecționat jucător al Franței, cu 137 de apariții pentru Echipa Națională, în timp ce a marcat 44 de goluri.

Griezmann a fost omul meciului în finala Cupei Mondiale 2018, când Franța a învins Croația și a câștigat turneul pentru a doua oară, și a fost cel mai bun marcator la Euro 2016, unde au fost vicecampioni.

„Astăzi, cu profundă emoție îmi anunț retragerea ca jucător al echipei Franței”, a declarat Griezmann, care a jucat un record francez de 84 de meciuri consecutive pentru Les Bleus între noiembrie 2016 și martie 2024.

„După 10 ani incredibili, marcați de provocări, succese și momente de neuitat, este timpul să întorc o pagină și să fac loc noii generații. Să port acest tricou a fost o onoare și un privilegiu”.

Griezmann a avut cinci apariții pentru Franța la Cupa Mondială 2014 din Brazilia, dar atacantul a devenit un pilon de bază al echipei înainte de Euro 2016, care a fost găzduit de Franța. El a marcat șase goluri când Franța a ajuns în finala de la Paris, marcând în victoria din optimi cu Irlanda, în sferturile de finală cu Islanda și ambele goluri în victoria cu 2-0 cu Germania.

În timp ce Franța a fost șocată de Portugalia și de golul lui Eder în prelungirile finalei de pe Stade de France, Griezmann a fost desemnat jucătorul turneului și a câștigat gheata de aur. El a fost la fel de talismanic la Cupa Mondială 2018, deși sosirea lui Kylian Mbappe a însemnat că poziția lui Griezmann a fost ușor modificată la turneu.

Cu toate acestea, Griezmann a marcat în victoriile din optimi și din sferturile de finală cu Argentina și Uruguay și a transformat un penalty în prima repriză pentru al doilea gol al Franței în victoria cu 4-2 asupra Croației în finală. Griezmann a terminat pe locul 3 la Balonul de Aur în acel an, o performanță pe care a obținut-o și după Euro 2016.

Franța a avut performanțe slabe la finala amânată a Euro 2020, dar trecerea lui Griezmann la mijlocul terenului a adus o renaștere pe scena internațională la Cupa Mondială din 2022, unde a fost, fără îndoială, cel mai bun jucător al turneului și ar fi câștigat Balonul de Aur dacă Franța ar fi învins Argentina lui Messi la penalty-uri în Qatar.

Griezmann nu a fost titular în semifinala pierdută de Franța în fața Spaniei la Euro 2024, semn că, probabil, și-a diminuat talentul în marea gamă de atacanți de care dispune Deschamps.

Hugo Lloris și Lilian Thuram sunt singurii oameni care au jucat mai mult pentru Franța, Olivier Giroud având și el 137 de meciuri pentru Les Bleus. Giroud, Thierry Henry și Mbappe sunt singurii oameni care au marcat mai multe goluri pentru Franța decât cele 44 ale lui Griezmann, de-a lungul unei cariere internaționale de 10 ani.

Giroud, care este cel mai bun marcator al Franței din toate timpurile, și-a anunțat retragerea din activitatea internațională după Euro 2024.

Exit mobile version