• Gianluigi Buffon se retrage din fotbal.
  • Anunțul a fost făcut de jurnalistul Fabrizio Romano, care a precizat faptul că portarul de 45 de ani a luat deja această decizie.
  • În această vară, Gianluigi Buffon a refuzat o ofertă de milioane de euro din Arabia Saudită. 

Gianluigi Buffon se retrage din fotbal. Anunțul a fost făcut de jurnalistul Fabrizio Romano, care a precizat faptul că portarul de 45 de ani a luat deja această decizie.

Buffon, în vârstă de 45 de ani, și-a început cariera la Parma în 1995, jucând de 220 de ori pentru ei, înainte de a se alătura lui Juventus pentru o plată record mondială pentru un portar.

Italianul a petrecut 17 ani la Juventus, câștigând nouă titluri din Serie A și rămânând cu clubul prin retrogradarea în Serie B pe fondul scandalului Calciopoli de la mijlocul anilor 2000.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Presa din Italia a făcut anunţul şi a dezvăluit faptul că legendarul portar italian urmează să îşi comunice public decizia luată în această vară. Decizia portarului de a se retrage vine după ce în această vară, Gianluigi Buffon a refuzat o ofertă de milioane de euro din Arabia Saudită. După retragere, Buffon ar urma să dea curs unei propuneri venite din partea Federaţiei Italiei, de a fi oficial al fotbalului din Peninsulă.

În cariera sa, Gianluigi Buffon a evoluat pentru Parma, Juventus şi PSG. Cel mai important trofeu din palmaresul său este Cupa Mondială, câştigată cu naţionala Italiei în anul 2006. De asemenea, acesta a câştigat şi 10 titluri în Serie A, cât şi şapte Cupe ale Italiei, printre altele. Selecționerul Roberto Mancini îl vrea ca șef al delegației campioanei Europei, funcție deținută în trecut de Gigi Riva și Gianluca Vialli.

Citește și