Au apărut primele probleme pe Arena Naţională, cu o zi înainte de primul meci de la Euro 2020 din Bucureşti.

Sâmbătă după-amiază, stadionul care a costat peste 200 de milioane de euro s-a transformat într-o adevărat piscină, motiv pentru care naţionala Austriei şi-a anulat antrenamentul dinaintea partidei cu Macedonia de Nord, programată duminică, de la ora 19:00. Asta nu i-a împiedicat pe jucătorii austrieci să se distreze pe gazonul îmbibat cu apă.

Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, atrage atenţia că meciul de mâine ar putea să nu se joace, dacă nu va fi tras acoperişul.

„Nu înţeleg de ce n-au tras acoperişul. Nu te pui cu furia naturii. Într-o jumătate de oră au fost peste 50 de litri pe metru pătrat. Eu ştiam că, în caz de ploaie, nu e pericol cu acoperişul.

N-au rezolvat nici problema scărilor, e foarte periculos. E singurul stadion din lume fără scări.

Normal, e stadion nou, ar trebui ca până mâine să fie terenul uscat. Gazonul e nou. Dacă nu, să tragă acoperişul! Trebuie găsit de urgenţă alt stadion unde să facă antrenament echipele. Nu se poate face antrenament, e apa de o palmă pe gazon.

Furia naturii n-o poţi controla. Trebuiau să tragă acoperişul şi totul era ok. Mă tem că acoperişul nu putea fi tras. Atunci suntem în mare culpă, ne facem de rahat în toată omenirea. Dacă nu trag, acoperişul s-ar putea nici să nu se joace mâine!”, a declarat Dumitru Dragomir, la Telekom Sport.