• Jucătorul a sosit miercuri la Melbourne, unde a fost reținut la aeroport pentru că nu a completat corect formularul de cerere de viză.
  • Guvernul a declarat că tenismenul sârb va fi scos din țară joi, dar avocații săi au depus miercuri o contestație legală pentru a bloca procesul până la o audiere în instanță luni.
  • Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a acuzat miercuri autoritățile australiene de „maltratare” a jucătorului de tenis.

Avocații jucătorului de tenis Novak Djokovic, numărul unu mondial, au reușit joi să oprească procesul de expulzare inițiat de autoritățile australiene pentru că nu a îndeplinit condițiile de intrare în această țară. Jucătorul a sosit miercuri la Melbourne, unde a fost reținut la aeroport pentru că nu a completat corect formularul de cerere de viză.

Domnul Djokovic nu a reușit să furnizeze dovezi adecvate pentru a îndeplini cerințele de intrare în Australia, iar viza sa a fost anulată„, a precizat Australian Border Force într-un comunicat.

Forțele de frontieră australiene vor continua să se asigure că toți cei care sosesc la granița noastră respectă legile noastre și cerințele de intrare”, a adăugat acesta.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Djokovic vrea să joace la Australian Open, care începe pe 17 luna aceasta la Melbourne, după ce a fost scutit de regulile de vaccinare. Guvernul a declarat că tenismenul sârb va fi scos din țară joi, dar avocații săi au depus miercuri o contestație legală pentru a bloca procesul până la o audiere în instanță luni.

Joi, după o audiere preliminară accelerată, judecătorul Anthony Kelly de la un tribunal din Melbourne a ordonat ambelor părți să își prezinte argumentele în weekend și vor fi audiate luni, de la ora 10.00, relatează ABC.

Djokovic este reținut la Park Hotel din Carlton, unde a fost dus în jurul orei 10.00 (ora Australiei), după ce și-a petrecut noaptea într-unul dintre saloanele aeroportului Tullamarine. El trebuie să rămână acolo, fără a avea voie să părăsească clădirea, până când are loc audierea.

Președintele Serbiei îl susține pe Djokovic

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a acuzat miercuri autoritățile australiene de „maltratare” a jucătorului de tenis.

Toată Serbia este alături de el, iar autoritățile noastre iau în considerare toate măsurile pentru a pune capăt cât mai curând posibil maltratării celui mai bun jucător de tenis din lume„, a scris el pe Facebook.

Mulți australieni au fost furioși la aflarea veștii că Djokovic poate juca la Australian Open după ce a primit o scutire de la regulile de vaccinare covid-19.

Toți jucătorii și personalul turneului trebuie să fie vaccinați sau să primească o scutire din partea unui grup independent de experți.

Organizatorii susțin că actualii campioni în exercițiu ai competiției nu au beneficiat de un tratament special.

Dar australienii, dintre care unii nu pot încă să călătorească între state sau pe plan internațional, au criticat autoritățile, politicienii și pe Djokovic însuși.