• Numărul unu mondial de tenis masculin nu va juca la Australian Open.
  • Novak Djokovic nu a prezentat actele necesare pentru scutirea sa de vaccinul anti-COVID.
  • Australia refuză participarea jucătorului.

Autoritățile spun că vedeta de tenis „nu a reușit să furnizeze” dovezile necesare pentru scutirea de vaccin pe fondul creșterii pandemiei COVID. Australia a anulat viza lui Novak Djokovic și a refuzat intrarea în țară a numărului unu mondial de tenis masculin, autoritățile afirmând că sportivul nu a adus dovezile corespunzătoare pentru a îndeplini cerințele de intrare.

Sârbul a declarat anterior că a obținut o scutire medicală de vaccinarea COVID-19 pentru a putea juca la Australian Open, care începe în mai puțin de două săptămâni. Totuși, într-un comunicat de joi, Australian Border Force (ABF) a precizat că „Djokovic nu a reușit să furnizeze dovezi adecvate pentru a îndeplini cerințele de intrare în Australia, iar viza sa a fost ulterior anulată”.

Djokovic a fost dus de la aeroportul Tullamarine din Melbourne la Park Hotel, un hotel de detenție al guvernului, cunoscut pentru mai multe focare de coronavirus. Se așteaptă ca el să fie expulzat în cursul zilei de joi, deși avocații lui Djokovic au depus o cerere de chemare în judecată, care va fi audiată la ora 16.00. Premierul australian Scott Morrison a confirmat pe rețelele de socializare că viza lui Djokovic a fost anulată.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Regulile sunt reguli, mai ales când vine vorba de frontierele noastre. Nimeni nu este mai presus de aceste reguli. Politicile noastre de frontieră puternice au fost esențiale pentru ca Australia să aibă una dintre cele mai scăzute rate de deces din lume din cauza COVID, continuăm să fim vigilenți”, a declarat el pe Twitter.

Ulterior, la o conferință de presă în Canberra, Morrison a declarat reporterilor că Djokovic nu a reușit să furnizeze suficiente dovezi pentru a justifica de ce ar trebui să beneficieze de o scutire medicală de la vaccinare și a negat că jucătorul a fost „singularizat”.