• Din ianuarie, politica de transferuri pentru jucătorii U21 în Premier League se schimbă
  • Echipele vor putea aduce maxim 3 tineri în următoarea perioadă de transferuri
  • Jucătorii sub 18 ani nu vor mai putea fi transferați în Anglia

Brexitul vine cu multe consecințe care se răsfrâng asupra Marii Britanii. Nu scapă nici sportul. Colegul meu Șerban ne spune care sunt efectele pe care le are Brexitul asupra fotbalului din Anglia.

Principala schimbare este asupra politicii de transferuri. Va fi implementat un sistem de punctare a jucătorilor din afara Marii Britanii. Jucătorii vor fi punctați în funcție de câteva meciuri internaționale au jucat și de nivelul echipei și al campionatului în care joacă. Așadar, jucătorii de top, de exemplu Messi și Ronaldo nu vor avea probleme să poată merge să joace în Premier League, în schimb, jucătorii tineri, cei sub 21 de ani nu vor mai putea ajunge la fel de ușor în Anglia.

Cel mai mult va avea de suferit Chelsea, care de ani buni aduce zeci de jucători tineri în fiecare an și îi trimite împrumut la alte cluburi. Acest lucru nu se va mai putea întâmpla. În schimb, Manchester City, care face parte din City Football Group are o portiță.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

Șeicii lui City dețin și alte cluburi din Europa, America de Nord și Australia. Șeicii vor putea transfera tineri pentru aceste echipe, aceștia vor putea juca până strâng suficiente meciuri ca să fie eligibili pentru tranferul în Premier League, iar apoi pot ajunge la City fără probleme.

Cât de mult contează cu adevărat că nu mai ajung la fel de mulți tineri în Premier League?

Sunt două exemple clare de astfel de jucători care au beneficiat că au ajuns foarte devreme la cluburi din Anglia, Cesc Fabregas și Paul Pogba. Amândoi au ajuns în Premier League, la Arsenal și respectiv Manchester United, când aveau doar 16 ani. Nu vom mai vedea acum noi cazuri ca ei doi. Mai mult, efectele se răsfrâng și asupra jucătorilor români. În ultimii ani, am văzut la echipa de tineret a lui Arsenal doi români, Vlad Dragomir și Cătălin Cîrjan. Dar din păcate, pe urmele lor nu vor putea veni și alții prea curând.